Toms Skuijns na prestigieuze zege: “De ploeg geeft me voldoende rust”
foto: Sirotti
dinsdag 9 oktober 2018 om 18:51

Toms Skuijns na prestigieuze zege: “De ploeg geeft me voldoende rust”

Toms Skujiņš wist vandaag met Tre Valli Varesine een prestigieuze overwinning te boeken. Voor de Let van Trek-Segafredo is het alweer zijn vierde overwinning van het seizoen. “Ik voel me elk jaar beter en beter worden”, zo liet hij na afloop weten aan VeloPro.fr.

Skujiņš dacht aanvankelijk helemaal niet aan de zege. “Ik viel aan omdat ik werd aangespoord door mijn ploeggenoot Gianluca Brambilla. We probeerden de wedstrijd met meerdere renners zwaar en spectaculair te maken. Gelukkig had ik aan het einde nog genoeg over om de sprint te winnen.”

De 27-jarige aanvaller is bezig aan een uitstekend seizoen. Hij won in januari al de Trofeo Lloseta, gevolgd door ritwinst in de Tour of California en de nationale titel in het tijdrijden. “Ik voel me beter en beter worden. Ondanks dat ik tachtig koersdagen op de teller heb, zorgt het team goed voor me. Ik krijg voldoende rust, waardoor ik goede benen heb tijdens wedstrijden.”

“Dit is misschien wel mijn grootste eendaagse zege”, zo besluit Skujiņš. De renner van Trek-Segafredo zal woensdag starten in Milaan-Turijn, enkele dagen later gevolgd door de Ronde van Lombardije.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
9 oktober 2018 19:43
Groot fan van dit baasje!
9 oktober 2018 19:55
Hij ontwikkelt zich nog beter dan ik had verwacht. Echt heel knap wie hij hier allemaal achter zich laat.
9 oktober 2018 22:30
trek werkt op de valreep nog aan trackrecord..
9 oktober 2018 22:31
okay, das wel heel flauw nu ik het zo teruglees.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.