Tony Gallopin hoopt zich in Giro d’Italia in ‘exclusief’ rijtje te fietsen
foto: Sirotti
donderdag 29 november 2018 om 14:36

Tony Gallopin hoopt zich in Giro d’Italia in ‘exclusief’ rijtje te fietsen

Tony Gallopin won in zijn carrière al etappes in de Tour de France en Vuelta a España, maar zegevierde nog nooit in de Giro d’Italia. Als het aan de 30-jarige renner ligt, komt daar in 2019 verandering in. Verschillende media melden dat de Fransman volgend jaar zal starten in de Italiaanse ronde.

Gallopin won in 2014 een etappe in de Tour. Hij kwam dat jaar zegevierend over de streep in Oyonnax, net voor een aanstormend peloton. Dit jaar was het raak in de Vuelta. Hij wist in de zevende rit naar Pozo Alcón op het goede moment weg te springen, waardoor hij solo over de streep kwam.

Mocht Gallopin volgend jaar ook in de Giro winnen, dan schrijft de allrounder geschiedenis. De renner van AG2R La Mondiale heeft dan namelijk in elke grote ronde een etappe gewonnen. Gallopin nam nog nooit eerder deel aan La Corsa Rosa.

Vuillermoz voor het klassement?
Overigens lijkt Gallopin in de komende Giro niet als klassementsrenner van start te gaan. Die rol lijkt namelijk weggelegd voor Alexis Vuillermoz. De 30-jarige klimmer eindigde in 2014 al eens als elfde in de Italiaanse ronde. Eerder werd al bekend dat Romain Bardet de Giro zal overslaan, om zich volledig te richten op de Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.