Tony Martin: “Parcours WK-tijdrit moet mij goed liggen”

donderdag 19 september 2019 om 11:42
Tony Martin: “Parcours WK-tijdrit moet mij goed liggen”

foto: Cor Vos (archief)

Tony Martin denkt dat het parcours van het WK tijdrijden hem goed ligt. Dat zegt de viervoudig wereldkampioen tegen de klok in aanloop naar het wereldkampioenschap in Yorkshire. “Ik heb het parcours zelf nog niet kunnen zien, maar wat ik op video’s gezien heb, moet mij liggen”, aldus de Duitser.

Martin reed de afgelopen weken de Vuelta a España volledig in dienst van de latere eindwinnaar Primoz Roglic. “De volle belasting daar was als voorbereiding op het WK zeker niet optimaal, maar de overwinning in de Vuelta ging voor. Daarna was het zaak om de juiste balans te vinden tussen herstel, een nieuwe vormopbouw en de juiste intensiteit”, vertelt Martin aan Rad-net.de.

Twee dagen voor het einde moest Martin wel opgeven, nadat hij hard ten val kwam op zijn gezicht. Inmiddels zit de 34-jarige tijdritspecialist alweer op de fiets. “De blessures waren niet zo ernstig dat mijn WK-deelname in gevaar kwam”, reageert hij. Het WK tijdrijden voor elite mannen staat op het programma voor woensdag 25 september.

Voorstander van ploegentijdrit met commerciële ploegen
Martin doet dit weekend al mee aan een nieuw onderdeel, de Team Mixed Relay met de Duitse selectie. Hij baalt ervan dat afscheid is genomen van het WK ploegentijdrit met commerciële teams. “Daar heb ik van genoten. Het is aantrekkelijker om voor een WK-titel te strijden met renners waarmee je het hele jaar samenwerkt. En met een ploeg die je het hele jaar steunt”, aldus de Duits kampioen tijdrijden.

“Maar de gedachte van de nationale ploegen zal ook zeker veel toeschouwers trekken en ik zal ook in deze wedstrijd alles geven”, zegt Der Panzerwagen. Hij rijdt de Team Mixed Relay samen met Nils Politt, Jasha Sütterlin en de vrouwen Lisa Brennauer, Lisa Klein en Mieke Kröger.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair