Tony Martin stelt comeback uit en laat Deutschland Tour schieten
foto: Sirotti
Koen Middendorp dinsdag 7 augustus 2018 om 14:39

Tony Martin stelt comeback uit en laat Deutschland Tour schieten

Tony Martin zal niet aan de start verschijnen van de gloednieuwe Deutschland Tour (23-26 augustus). De Duitser laat via Facebook weten dat hij nog onvoldoende hersteld is van een – in de Tour de France opgelopen – breuk in het wervelkolom. “De doktoren hebben me geadviseerd om niet te starten in mijn thuiskoers”, aldus de Katusha-Alpecin-renner.

De 33-jarige Martin kwam in de achtste etappe naar Amiens zwaar ten val, toen hij op goed twintig kilometer van de finish vol in de remmen moest. De Duitser vloog over zijn stuur en smakte hard tegen het asfalt. De tijdrijder wist de etappe nog wel uit te rijden, maar voelde na afloop de bui al hangen.

Medisch onderzoek bevestigde de vrees van Martin: een breuk in het wervelkolom en een vroegtijdig afscheid van La Grande Boucle. Na enkele weken inactiviteit heeft de viervoudig wereldkampioen tijdrijden inmiddels de training weer hervat, maar zal hij op aanraden van zijn medisch team nog geen rugnummer opspelden.

Martin: “Ben ook verantwoordelijk voor mijn familie”
“Ik heb goed en slecht nieuws”, zo steekt Martin van wal. “Het goede nieuws is dat ik weer op de fiets zit en de dokteren mij groen licht hebben gegeven om weer te trainen. De revalidatie verloopt voorspoedig, en ik ben positief over mijn comeback.”

“Het slechte nieuws is dat mijn rentree langer op zich laat wachten. De artsen hebben me geadviseerd om niet van start te gaan in de Deutschland Tour. Het is een beslissing die pijn doet, maar ik volg hun advies op. Het zou een ramp zijn mocht ik nu opnieuw op mijn rug vallen, en zodoende nog meer schade berokkenen.”

“Ik weet dat topsporters risico’s nemen, maar je moet het niet overdrijven. Ik ben niet alleen verantwoordelijk voor mezelf en mijn lichaam, maar ook voor mijn familie”, zo besluit Martin. Het is nog niet bekend wanneer de Duitser zijn comeback maakt.

Geef een reactie