Tony Martin tankt vertrouwen in Frankrijk: “Lig op koers voor WK”

zaterdag 29 augustus 2015 om 14:16
Tony Martin tankt vertrouwen in Frankrijk: “Lig op koers voor WK”

Foto: Sirotti

Tony Martin kijkt tevreden terug op zijn comeback in het peloton. De Duitser reed zondag eerst in eigen land de Vattenfall Cyclassics om vervolgens deze week in Frankrijk direct de Tour du Poitou Charentes op zijn naam te schrijven. “Dat betekent erg veel voor me”, vertelde de renner van Etixx-Quick-Step aan Radsport-News. “Mijn val in de Tour de France is nog niet zo lang geleden en ik had geen idee hoe het met mijn vorm zou zijn.”

Martin richtte na zijn opgave in de Tour- waar hij bij een val in de gele trui zijn sleutelbeen brak- zijn vizier direct op het WK tijdrijden in Richmond. “Dat ik hier deze wedstrijd win, is zeer goed voor mijn motivatie richting het WK”, liet de concurrent van Tom Dumoulin alvast weten. De tijdrit wordt verreden op 23 september.

Opvallend genoeg wist Martin juist de tijdrit (23,2 kilometer) in de Tour du Poitou Charentes niet te winnen. Hij werd derde op vier seconden van de Italiaan Adriano Malori. Dat baart hem echter geen zorgen. “Alles gaat momenteel volgens plan. Misschien nog wel iets beter dan verwacht. We zullen zien wat de komende wedstrijden gaan brengen.” Zijn volgende koers is de GP Ouest France morgen in Plouay.

Dit artikel delen:

7 Reacties

BasBelgie 29 augustus 2015 om 14:18

De vraag is nog enkel.. Met hoeveel tijd voorsprong wint hij..? Bij afwezigheid van Cancellara en Wiggins, is de WC TT al gekend lijkt me.

IverBon 29 augustus 2015 om 14:19

Doorzichtige provocatie voor Kiryienka-fans

Stelvio-fan 29 augustus 2015 om 14:29

Logisch, hij zal er staan!

Daan° 29 augustus 2015 om 14:38

Die Rohan Dennis, die lijkt me minstens zo goed aan het worden als Tom. En Martin heeft nog 2 jaar denk ik, daarna gaat het tussen Dennis en Dumoulin.

Sammysosa 29 augustus 2015 om 15:00

@IverBon; wat precies?

Ik denk toch dat het als volgt wordt op het wk:
1. Dennis
2. Martin
3. Dumoulin

BasBelgie 29 augustus 2015 om 15:03

Martin in vorm, over langere afstand is nog altijd een machine hoor. Over een langer parcours kan hij pas echt zijn kracht ontwikkelen.

Lamme Frans 29 augustus 2015 om 21:07

WK parcours is meer op de maat van Martin dan van Dumoulin. Met Dennis erbij wordt het denk ik een spannende strijd. Dumoulin steekt wel in een goede vorm. De tijdrit in de Vuelta gaat daar een nadere indicatie van zijn. Moeilijk te zeggen wie dan wereldkampioen wordt. Op dit moment zou ik zeggen dezelfde volgorde als Sammy aangeeft: Dennis, Martin en dan Dumoulin

Op een golvender parcours was Dumoulin de te kloppen man geweest naar mijn mening.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.