Tony Martin ziet werelduurrecord niet als belangrijkste doel voor 2015
donderdag 20 november 2014 om 16:12

Tony Martin ziet werelduurrecord niet als belangrijkste doel voor 2015

Tony Martin

foto: Sirotti

Tony Martin wil graag in 2015 het werelduurrecord aanvallen. In een interview met het Duitse RadSport zegt hij een plaats in zijn wedstrijdprogramma vrij te willen maken voor een aanval op het record. Desondanks wordt de poging niet het hoofddoel van zijn seizoen.

Een datum heeft hij nog niet geprikt. “In december zal ik met mijn ploeg samenkomen en kijken wat we kunnen doen zonder dat het mijn doelen op de weg hindert,” aldus Martin. “Ik zal mij moeten voorbereiden zonder dat het mijn conditie voor de weg aantast. Het zou het beste zijn wanneer we volgend jaar een datum kunnen vinden,” heeft hij aan.

Ook Bradley Wiggins kondigde al aan een poging te gaan doen. De huidig wereldkampioen tijdrijden heeft meer ervaring op de baan, maar Martin acht zichzelf niet kansloos. “In mijn jeugd heb ik een beetje op de baan gereden, maar Wiggins heeft duidelijk meer ervaring dan ik. Het zal mij meer tijd kosten om me aan te passen aan de baan. Ik zal een paar trainingen op de baan moeten doen om te zien of het uitvoerbaar is.”

Toch is het werelduurrecord niet zijn belangrijkste doel. Op de eerste dag van de Tour gaat Martin tijdens de tijdrit in de straten van Utrecht voor geel. “Deze dag is voor mij een hoogtepunt en naast het WK mijn hoofddoel voor komend seizoen. De kans om de gele trui te pakken krijg je niet zo vaak. Het is belangrijk voor mij. In een eerste week zou je hem langer dan normaal vast kunnen houden, wanneer je tenminste gespaard blijft van valpartijen.”

Daarnaast richt Martin zich opnieuw op het WK Tijdrijden, komend najaar in het Amerikaanse Richmond. “Ik heb het parcours al bekeken. Er zit wat hoogteverschil in, maar het is niet super zwaar. Dat zou mij moeten liggen. Ik rijd altijd graag in de Verenigde Staten. Ik denk dat het een geweldig WK gaat worden,” geeft hij aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.