Toon Aerts breekt rib in Namen, deelname Heusden-Zolder op de tocht
foto: Cor Vos
maandag 23 december 2019 om 15:15

Toon Aerts breekt rib in Namen, deelname Heusden-Zolder op de tocht

De vrees van Toon Aerts is bewaarheid geworden: bij zijn harde crash in de slotronde van de wereldbekerveldrit van Namen heeft hij een rib gebroken. Het gaat om een niet-verplaatste fractuur van een linkse rib, zo meldt Telenet-Baloise.

De nieuwe wereldbekerleider zal verdere onderzoeken ondergaan om te kijken of koersen met deze fractuur mogelijk is. Woensdag zal worden gecommuniceerd over deelname aan de wereldbeker in Heusden-Zolder, die aanstaande donderdag plaatsvindt.

In de slotronde van de wereldbekermanche in Namen maakte een onderkoelde Toon Aerts een lelijke schuiver in een afdaling. Daarbij kwam de Belgisch kampioen met zijn linkerkant onzacht in aanraking met een paaltje. Aerts beëindigde de loodzware wedstrijd nog als tweede, maar kampte wel met pijn aan zijn linkerzijde. “Bij mijn eerste val belandde ik in een plas waardoor ik het zeer koud kreeg. Ik denk dat ik mede door de kou foutjes heb gemaakt en zo tegen dat paaltje terecht kwam”, zei hij na de finish van de cross.

Na de wedstrijd ging Aerts meteen langs bij teamdokter Jan Mathieu en kinesist Tim Aerts voor een medische check. In het AZ Turnhout werden vanochtend vervolgens röntgenfoto’s gemaakt. Hierna werd de ribbreuk vastgesteld.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.