Toon Aerts derde in Boom: “Spannend, en volgende week komt ook Mathieu er nog bij”
foto: Cor Vos
zondag 6 december 2020 om 17:31

Toon Aerts derde in Boom: “Spannend, en volgende week komt ook Mathieu er nog bij”

Toon Aerts kijkt uit naar volgende week, als Mathieu van der Poel terugkeert in de cross. In de Superprestige-cross van Boom werd hij derde achter Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout en bleef hij Wout van Aert voor. “Alle vier maakten we wel kans op een dag als vandaag, maar het draait om procentjes”, zegt Aerts na afloop.

“Ik denk dat Eli vandaag net iets beter was, maar dat kan volgende week helemaal anders zijn”, aldus de kopman van Telenet-Baloise. “Dat maakt het spannend. Er komt volgende week ook een andere factor bij met Mathieu van der Poel.”

Aerts wist onderweg enkele keren weg te rijden, maar een definitief gat sloeg hij nergens. “Het stukje bij de balken en de zandbak had ik goed onder de knie, daar pakte ik altijd een paar seconden. Maar voor de rest was het aanklampen en op het einde begon dat door te wegen. Daarna kwam nog een valpartij, en dat was door de vermoeidheid”, legt Aerts uit. “Het draait om details en uiteindelijk ben ik best tevreden dat ik terug het podium op stap. Ondanks de val is dit is een wedstrijd om op verder te bouwen.”

Sinds half oktober heeft Aerts niet meer gewonnen. “Winnen blijft moeilijker voor mij dan podium rijden”, geeft hij toe. “Ik heb soms die push niet om voor een overwinning te gaan, maar ik kan wekelijks meedoen voor het podium. Dat wordt dan weer in de klassementen beloond. Maar ik geef niet op, en als de overwinning komt op een mooie wedstrijd dan smaakt die heel goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.