Toon Aerts en Helen Wyman juichen in Cyclocross Masters
foto: Photopress.be
donderdag 21 februari 2019 om 08:52

Toon Aerts en Helen Wyman juichen in Cyclocross Masters

Belgisch kampioen Toon Aerts heeft in Waregem de jaarlijkse Cyclocross Masters op zijn naam geschreven. De renner van Telenet-Fidea bleef in de eindeseizoensveldrit Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck voor. Bij de vrouwen mocht de afscheidnemende Helen Wyman haar handen nog eens in de lucht steken.

Hoewel er voor de Cyclocross Masters geen plek op de UCI-kalender is staat de wedstrijd steevast garant voor spektakel. Naast de traditionele hoogspringwedstrijd (waarin Tom Meeusen de zege pakte door over tachtig centimeter te zweven) pakte de organisatie dit jaar uit met een noviteit: een trials-parcours vol hindernissen. Vincent Baestaens toonde zich bij de mannen het meest bekwaam in dit circusnummer, terwijl bij de vrouwen de bloemen naar de Française Marion Riberolle gingen.

In de afsluitende veldrit nam Toon Aerts na een half uur cross de maat van Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Helen Wyman, die zondag in Oostmalle haar profcarrière afsluit was in de vrouwencross over twintig minuten Alice Maria Arzuffi en Ellen Van Loy te snel af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.