Toon Aerts: “Ik hoop op de Koppenberg langer bij Mathieu te blijven”
foto: PhotoPress.be
dinsdag 30 oktober 2018 om 15:36

Toon Aerts: “Ik hoop op de Koppenberg langer bij Mathieu te blijven”

We hebben al zes klassementscrossen gehad, maar het veldritseizoen begint volgens sommigen pas echt op donderdag 1 november. Dan staat namelijk de Koppenbergcross op het programma, de openingsmanche van de DVV Verzekeringen Trofee. “De Koppenbergcross, dat is voor mij de eerste afspraak van het seizoen”, zo erkent ook Toon Aerts.

Aerts krijgt op de Bult van Melden een ideaal parcours voorgeschoteld, namelijk met het nodige klimwerk. Vorig jaar ontpopte hij zich tot voornaamste uitdager van Mathieu van der Poel, die ook dit seizoen weer heerst. “Mathieu is dit jaar heel sterk”, trapt Aerts een open deur in. “Wellicht wordt het donderdag een spannende strijd voor plaats twee.”

“Ik hoop echter wat langer in de buurt van Mathieu te blijven. Podiumplaatsen zijn leuk, maar ik zou er zo vijf inruilen voor een zege op de Koppenberg. Het is een échte klassieker in het veldrijden, net zo belangrijk als wedstrijden in de wereldbeker. Het is een droom om ooit eens die kassei mee naar huis te nemen.”

“Het zal komende donderdag een zware cross worden met veel hoogtemeters. Bovendien krijgen we te maken met koude temperaturen en regen, zoals het hoort bij de cross. Al zal het parcours na één regenbui niet veranderen in een modderpoel.”

Mikken op eindzege?
De 25-jarige Aerts is uitstekend aan dit veldritseizoen begonnen. Zo won hij – in afwezigheid van Van der Poel – overtuigend de eerste wereldbekermanches in Waterloo en Iowa. Hierna volgden maar liefst zes podiumplaatsen op rij. Hij maakt ook een doel van de DVV Verzekeringen Trofee. “Ik krijg met de Koppenberg, Loenhout en Baal crossen voorgeschoteld die me liggen.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
30 oktober 2018 16:42
Ja mss half rondje langer... Ik verwacht dat Mathieu de rest weer gaat degraderen!!
30 oktober 2018 17:06
Ben ik de enige die echt niks om die klassementen geeft?
Puntentelling slaat nergens op, het feit dat er zoveel verschillende klassementen zijn slaat nergens op en ergens vind ik het veel leuker om elke wedstrijd als een wedstrijd an sich te zien.
  30 oktober 2018 17:08
  Qua financiële beloning zijn die klassementen nogal wat
  30 oktober 2018 17:22
  Je krijgt wel weer 'een cross in een cross' wat op zich ook wel weer interessant is. Dagzege en klassement. Verder vind ik het ook nogal op het randje qua wildgroei hoor. Nu heb je sinds kort ook weer de Soudal Classics en de Brico Crossen, waarvan ik nog geeneens weet of daar een klassement van opgemaakt wordt. Volgens mij niet, maar ik kan het mis hebben. Het maakt het wel onoverzichtelijk ja.
  Maar ach, cross is circus en daar is niets mis mee. Dus het past er wel een beetje bij.
30 oktober 2018 18:14
Krijg je het donderdag nog ergens live op tv ????
  30 oktober 2018 18:29
  Komt donderdag live op Sporza evenals het EK zondag in Rosmalen. De komende drie weken 7 koersen op Sporza
  30 oktober 2018 21:47
  Ja donderdag weer genieten van de woordkunstenaar of wel het orakel van Scherpenheuvel die zijn betoog in een halve zinn180 graden kan draaien wanneer het koersverloop daar aanleiding toe geeft. Even afwachten op de opmerking “ o la la la la zijne majesteit is er aan begonnen" met stevast gevolgd door Paul met "daar lijkt het op".
30 oktober 2018 21:44
Die Soudal Classics zijn toch een lachertje. De WB in Namen behoort ook tot de Soudal Classics....... Zowel Soudal als Brico zijn een aardige binding voor de organisatoren, maar daar blijft het dan ook wel bij.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.