Toon Aerts: “Ik wil goed zijn vanaf Gieten, de eerste klassementscross”

vrijdag 17 september 2021 om 14:06
Toon Aerts: “Ik wil goed zijn vanaf Gieten, de eerste klassementscross”

foto: Cor Vos

Toon Aerts verschijnt zaterdag als titelverdediger aan de start van de Ethias Cross Beringen, maar de crosser van Baloise Trek Lions neemt deze keer genoegen met een podiumplaats. Afgelopen zaterdag kwam hij tot zijn eigen teleurstelling als zevende over de streep in de seizoensopener in Lokeren, op meer dan een minuut van winnaar Eli Iserbyt.

Aerts had gehoopt dat hij zijn eerste test in Lokeren met een goed gevoel kon afsluiten. “Maar ik bleef eerder achter met een paar vraagtekens. Oké, het parcours lag mij dit jaar iets minder en ik heb het in warmer weer iets moeilijker om te presteren, maar plezant is het nu ook weer niet. Een tegenvaller”, vertelde de 27-jarige veldrijder over zijn optreden. “Ik wilde goed zijn vanaf Gieten, de eerste klassementscross. Dat is nog twee volle weken. Dat mindere resultaat kan ik dus wel plaatsen. Van paniek is geen sprake.”

Het zorgt er echter wel voor dat Aerts zaterdag in de klimcross van Beringen niet de topfavoriet is. “Mijn zege van vorig jaar op de mijnterril overdoen, wordt lastig. Eli Iserbyt en Lars van der Haar (de nummers een en twee van de cross van Lokeren, red.) zijn voor mijn de grootste kanshebbers. Zij moeten ook met iets minder gewicht die berg over. Laat me zeggen dat ik al heel tevreden zou zijn met een podiumplaats.” De Belgische kampioen is wel lovend over de wedstrijd in Beringen. “Dit wordt verreden op een toplocatie, hé!”

foto: Cor Vos

“Het parcours is hoe dan ook de belangrijkste troef van deze wedstrijd. Ook voor de renners. Wie goed is, kan de concurrentie er snel onder druk zetten op de klim. En in de afdaling kan je al eens een berekend risicootje nemen. Minpuntje is dat de cross zo vroeg op het seizoen valt. Dit is niet de handigste periode om uit te groeien tot een klassieker, maar los daarvan is het potentieel wel aanwezig”, zei Aerts tot slot. De mannencross in Beringen begint zaterdag om 17.30 uur. Eerder op de middag, om 16.15 uur, zijn de vrouwen al aan de beurt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.