Toon Aerts: “Iserbyt was voortreffelijk vandaag”
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
maandag 23 september 2019 om 10:06

Toon Aerts: “Iserbyt was voortreffelijk vandaag”

Weer moest Toon Aerts Eli Iserbyt voorlaten in de uitslag van de Wereldbeker. Na zijn tweede plek vorige week in Iowa City bekleedde de Belgische kampioen die positie gisteren ook in Waterloo. Hij noemde zijn jonge concurrent na afloop outstanding.

Aerts zag Iserbyt de tegenstand meteen onder druk zetten in de beginfase, waarna alleen hij zijn wagon kon aanhaken. Aan het einde van de tweede ronde bleef de jongeling van Pauwels Sauzen Bingoal dan haperen aan een dranghek, waardoor Aerts kon wegrijden. “Eli ging in de fout en zo reed ik vrij makkelijk vijftien seconden bij elkaar. Ik probeerde dan door te zetten, maar misschien ging ik daarmee over mijn toeren”, blikte Aerts terug.

“De volgende ronde maakte ik drie grote fouten, waarmee ik telkens seconden verloor. Dan voelde ik dat Eli heel snel terugkwam en ook heel snel van me wegreed.” De Belgische kampioen kampte enkele malen met materiaalpech, wat hem tijd kostte. “We hadden niet al ons materiaal tot onze beschikking, zo hadden we maar twee fietsen bij ons. Met de hoeveelheid renners was ook niet elke halve ronde de fiets terug proper, dus we konden niet altijd wisselen.”

“Dat maakte het moeilijk, maar de omstandigheden waren voor iedereen hetzelfde. Weliswaar had ik onderweg wat problemen, maar ik heb niet lek gereden, dus daar zal ik het niet op steken. Ik steek het vooral op de benen vandaag en op Eli, die outstanding was. Al met al ben ik tevreden. Wout van Aert was vorig jaar ook tweemaal tweede in de eerste manches en uiteindelijk was het spannend om de Wereldbeker tot de laatste manche. Dat is voorlopig nog het doel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.