Aerts knoopt meteen weer aan met zege na trainingsstage
Foto: Photopress.be
zondag 9 december 2018 om 16:03

Aerts knoopt meteen weer aan met zege na trainingsstage

Toon Aerts heeft de Druivencross op zijn naam geschreven. De voormalige Europese kampioen was in een modderig Overijse sterker dan Michael Vanthourenhout en Nederlander Corné van Kessel.

De Druivencross wordt ook weleens ‘de moeder aller crossen’ genoemd, en wie het lastige parcours bekijkt, kan alleen maar stellen dat die eretitel volledig terecht is. Wat het deelnemersveld betreft, schortte er wel iets. Wereldkampioen Wout van Aert en Europees kampioen Mathieu van der Poel vertoefden nog steeds in het zonnige Spanje, waar ze de tweede seizoenshelft voorbereiden. Gelukkig was wereldbekerleider Toon Aerts wél komen opdagen, net zoals Michael Vanthourenhout.

Andere grote namen aan de start: Kevin Pauwels – winnaar in Hasselt – en Lars van der Haar, maar zij misten hun start volledig en zouden nooit nog in het stuk voorkomen. Het was namelijk Aerts die splijtend aan de wedstrijd begon en direct een hoog tempo oplegde. David van der Poel voelde de benen van gisteren in Essen – waar hij derde was – blijkbaar niet en overvleugelde Aerts in ronde twee.

Aerts maakt verschil na half uur
Op echte afscheiding was het wachten tot Michael Vanthourenhout het gashendel opendraaide. Topfavoriet Aerts schoof vlot mee, net als zijn ploegmaat Corné van Kessel en de Duitser Marcel Meisen. Een sterk viertal, maar nog te groot naar de zin van Aerts. Iets na halfcross ging hij voor het eerst vol door. Net op dat moment maakte Vanthourenhout een foutje, en de motor van Van Kessel bleek iets te klein. Op die manier reed Aerts in één rondje een voorsprong van vijftien seconden bijeen.

In het tweede wedstrijddeel kwam Aerts nooit meer in de problemen. De Kempenaar, die nochtans aangaf dat hij de voorbije dagen nog zwaar getraind heeft, wisselde sterke technische passages af met krachtige pedaalslagen bergop. Aan het einde had hij meer dan een halve minuut op Vanthourenhout.

Uitslag Druivencross Overijse 2018 (C1)
1. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
2. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal)
3. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea)
4. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus)
5. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)
6. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea)
7. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777)
8. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
9. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles)
10. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.