Toon Aerts kopman bij Belgen op EK veldrijden
dinsdag 24 oktober 2017 om 15:11

Toon Aerts kopman bij Belgen op EK veldrijden

Toon Aerts is volgende week zondag de kopman van de Belgische selectie op het EK veldrijden. De Antwerpenaar kan in het Tsjechische Tabor zijn Europese titel verdedigen. Wereldkampioen Wout van Aert en Tom Meeusen zullen niet aan de start verschijnen.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Van Aert zal in Tabor de grote afwezige zijn. De veldrijder van Veranda’s Willems-Crelan besloot al aan het begin van het crossseizoen voor een rustperiode in november. Bij Meeusen is de keuze niet vrijwillig. De crosser is door bondscoach Sven Vanthourenhout niet geselecteerd wegens tegenvallende prestaties.

24 Reacties
Sorteer op:
Ik schat Hermans en Sweeck momenteel hoger in. Maar logisch dat de man met nummer 1 naar voren geschoven wordt. Sven & Sven zullen het wel op een akkoordje hebben gegooid.
Wat een armoe.
24 okt
Meeusen rijdt niet meer voor Telenet maar voor Beobank-Corendon
Totaal overbodig dit EK,gelet op armoede buiten de NL/BEL renners.
Tabor is nou niet echt een Aerts parcours. Het was een Pauwels parcours, maar die wordt ook alleen maar minder.
1. Vd Poel 2. Vd Haar 3. Een Belg Ze kunnen dit het best formeel afdoen, spanning is waarschijnlijk ver te zoeken.
Sweeck en Hermans maken op mij ook een beter indruk. Heb niet het idee dat we de beste Aerts al gezien hebben dit seizoen.
1 lars 2 Mathieu 3 een belg Een weggevertje. Kan hulp gebruiken bij het wk
24 okt
In principe kunnen vdp en vdh in dit veld zonder van aert gewoon volgen en de laatste ronde een verschil en een verschilletje maken. Wat iig voor de "spanning" leuk zou zijn.
24 okt
Stel... Mathieu wint zondag het EK. Welk truitje trekt hij dan aan? EK of NK?
EK... dat is volgens mij zelfs verplicht.
Dat EK truitje ziet er toch niet uit. Als ik Mathieu was zou ik die kado doen aan Lars.
Inderdaad, continentale kampioenentrui staat boven de nationale. Beter niet winnen dus.
EK truitje kan wel op niks trekken, als Mathieu in de periode van de kampioenschappen aan de kant staat met een breuk, dan heeft hij dat toch.
Ik vind de Europeese kampioenstrui wel heel mooi, en moet met trots worden gedragen. Hij past bij een renner als Vd Haar, Sweeck, Aerts en nog enkele van dat.
24 okt
Persoonlijk vindt ik de huidige trui van Mathieu prachtig, fraai gesneden kleurbanen en zeer herkenbaar. Om te zien veel mooier dan het fletse overwegend witte EK shirt.
@zipp404, Waarom? Heeft geen enkele geschiedenis en geen enkele prestige. Vele klassiekers in het veldrijden zijn mooier om te winnen, ook al houd je er geen trui aan over, dan het EK.
24 okt
Mathieu zal m toch wel graag winnen.. heeft deze wedstrijd nog niet op zijn erelijst staan. En aangezien hij overal mee doet om te winnen, zal weggeven er niet bij zijn.
Over mooi gesproken (wel totaal offtopic) ik vond die nieuwe fiets van hem wel echt heel mooi.... echt ook schitterend gespoten.
24 okt
Laurens Sweeck lijkt mij toch een logischer kopman dan Toon Aerts. Mathieu in dienst van zijn broer?
Is het hier Mike de Boer - time of zo ?
24 okt
1. LvdH 2. DvdP 3. MvdP
Is een EK honkbal overbodig? Is een EK Korfbal overbodig? Lijkt me van niet! Dus een EK veldrijden is ook nooit overbodig :)
Zelfs als Van der Poel dit cadeau zou doen aan van der Haar, dan gaat hij dat echt niet terugkrijgen in Valkenburg, daar gaat Lars heel terecht gewoon voor zichzelf rijden.

Geef een reactie