Toon Aerts na nieuwe demonstratie: “Niet verwacht in deze vorm te steken”
foto: PhotoPress.be
zondag 30 september 2018 om 08:41

Toon Aerts na nieuwe demonstratie: “Niet verwacht in deze vorm te steken”

Niet wereldkampioen Wout van Aert, maar Toon Aerts is dé crosser van het moment. De 24-jarige Belg van Telenet-Fidea Lions boekte zaterdagavond in Iowa zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen. Hij is daarmee ook de trotse leider in het wereldbekerklassement. “Ik weet ook niet waar ik mijn bloedvorm vandaan haal”, zo liet Aerts na afloop weten in het flashinterview.

Net als in Waterloo wisten Aerts en Van Aert zich al vroeg in de wedstrijd af te scheiden. En net als in de eerste Amerikaanse wereldbekermanche reed Aerts na verloop van tijd weg van de wereldkampioen. “Ik maakte in het begin nog veel foutjes”, zo analyseert Aerts zijn cross. “Wellicht reed ik op iets te harde banden rond.”

“Ik kon echter steeds weer aansluiten bij Van Aert. Toen wist ik dat ik goed was.” De wereldbekerleider profiteerde uiteindelijk van een mindere technische passage van zijn landgenoot. “Toen ik zag dat Wout een foutje maakte, heb ik mijn kans gegrepen. Ik trok vol door, en kon mijn voorsprong uitbouwen. Wellicht was ik bergop dat tikkeltje beter.”

“Wilde pas in november goed zijn”
Aerts wist in zijn eerste crossseizoenen enkele mooie veldritten te winnen, maar een wereldbeker ontbrak nog op zijn palmares. Nu reist hij met een twee op twee weer terug naar België. “Ik had niet verwacht in deze vorm te steken. Ik wilde pas in november goed zijn. In augustus was ik nog ziek, waardoor ik het rustiger aan moest doen. Misschien pluk ik daar nu de vruchten van”, zo besluit hij.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
30 september 2018 09:06
Knap gedaan Toon! Hij neemt voorlopig het stokje over van MVDP. Van Aert heeft zijn nieuwe meester gevonden!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.