Toon Aerts slechts zevende op BK: “Halfkoers liet ik de moed zakken”

zondag 9 januari 2022 om 19:32
Toon Aerts slechts zevende op BK: “Halfkoers liet ik de moed zakken”

foto: Cor Vos

Toon Aerts begon voortvarend, maar kwam uiteindelijk als zevende over de meet tijdens het BK veldrijden. “Ik was goed mee gestart en wilde zo lang mogelijk volgen, maar daarna was het wel een frustrerende wedstrijd voor mij”, blikt hij terug bij Sporza.

In de eerste ronde ervaarde Aerts hoe hard Wout van Aert, de latere winnaar, reed in Middelkerke. “Wout wilde dat ik ook even op kop ging, maar die eerste ronde ging verschrikkelijk snel. Ik maakte toen ook een foutje op de tweede helling”, zegt Aerts, die door de misser Van Aert zag verdwijnen aan de horizon. “Het kostte wel krachten, die eerste ronde. Het gaat klein houden was niet makkelijk daarna met Quinten Hermans.”

De kopman van Baloise Trek Lions erkent dat hij een fout heeft gemaakt in aanloop naar het BK. “Het parcours was moeilijk in te delen. Ik denk dat ik dat verkeerd heb aangepakt. Ik heb niet verkend en dat is misschien een foute keuze gebleken”, vertelt hij. “Ik moet toegeven dat ik halfkoers de moed liet zakken. Maar juist toen begon alles te lukken en had ik spijt dat ik die ronde heb laten lopen.”

Voor Aerts begint nu een nieuwe periode, zonder de onverslaanbaar geachte Wout van Aert. “Dit is het derde deel al. Eerst zonder de Wout en Mathieu, toen mét Wout en Mathieu, en nu begint het volgende deel. Het WK is het belangrijkste dat nog rest dit seizoen. De kans zit erin dat ik wereldkampioen kan worden.” Al ziet hij Tom Pidcock als grote favoriet. “Zelfs met Mathieu en Wout erbij mag Pidcock bij de favorieten staan. Hij kan pieken als geen ander.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.