Toon Aerts sprint naar zege in Leuven

zaterdag 22 februari 2020 om 16:01
Toon Aerts sprint naar zege in Leuven

Toon Aerts heeft de Rectavit GP Leuven op zijn naam geschreven. De renner van Telenet Baloise won na een cross over negen rondes de sprint van Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar.

Iserbyt valt
Thijs Aerts kende een goede start en dook als eerste het veld in. De jongste van de gebroeders Aerts nam in de openingsfase het initiatief, met David van der Poel, Toon Aerts en Niels Vandeputte in de achtervolging.

Eli Iserbyt had minder geluk. Zijn cross was na een val in de eerste bocht al voorbij. Ook ploeggenoot Laurens Sweeck werd teruggeslagen door pech.

Grote groep
Thijs Aerts begon als koploper aan de tweede ronde, terwijl achter hem de achtervolgende groep steeds groter werd. Op initiatief van Michael Vanthourenhout slonk zijn voorsprong echter zienderogen. Vanthourenhout, Vandeputte, Toon Aerts en Lars van der Haar slaagden er dan ook in om aan te sluiten. Toon Aerts en Michael Vanthourenhout poogden in de derde ronde om de kopgroep uit te dunnen, maar steeds slaagden de achtervolgers erin om terug te komen.

Telenet Baloise in overtal
Kort erna wisten Vanthourenhout en Toon Aerts zich los te maken van de rest. In de zesde ronde wist Van der Haar aan te sluiten, waarna hij brutaal de kop nam. In de voorlaatste ronde moest hij even afhaken. Nadat Van der Haar zich terug wist te knokken, gingen de drie gezamenlijk de slotronde in.

In een spannende slotfase voerde Vanthourenhout het tempo op, maar hij slaagde er niet in om Toon Aerts te lossen. Van der Haar sloot wederom aan, waardoor de drie mochten sprinten om de zege.

Zowel Van der Haar als Aerts schoten uit hun klikpedaal, maar het was Aerts die na een duel met Vanthourenhout met een halve fietslengte voorsprong als eerste de finish passeerde. Vanthourenhout moest genoegen nemen met een tweede plek. Belofte Niels Vandeputte verzekerde zich achter de drie leiders knap van de vierde plaats.

Het was voor Aerts zijn vierde zege van het seizoen. Eerder won hij in Boom, Zonhoven en Ronse. Morgen staat in Oostmalle nog de Internationale Sluitingsprijs op het programma.

Rectavit GP Leuven
Uitslag Heren

1. flag-be Toon Aerts (Telenet Baloise Lions)
2. flag-be Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal)
3. flag-nl Lars van der Haar (Telenet Baloise Lions)
4. flag-be Niels Vandeputte (Alpecin-Fenix)
5. flag-be Thijs Aerts (Telenet Baloise Lions)
6. flag-nl David van der Poel (Alpecin-Fenix)
7. flag-be Jim Aernouts (Telenet Baloise Lions)
8. flag-be Vincent Baestaens (Group Hens – Maes Containers)
9. flag-be Daan Soete (Pauwels Sauzen-Bingoal)
10. flag-nl Corné van Kessel (Tormans CX Team)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.