Toon Aerts tweede op BK: “Kan met goed gevoel naar het WK trekken”
foto: Cor Vos
zondag 10 januari 2021 om 17:45

Toon Aerts tweede op BK: “Kan met goed gevoel naar het WK trekken”

Toon Aerts kan leven met zijn tweede plaats op het BK veldrijden in Meulebeke. De crosser van Baloise Trek Lions koerste de hele wedstrijd op een kleine halve minuut van de uiteindelijke winnaar Wout van Aert. “Als ik naar mijn rondetijden en techniek kijk, dan heb ik weinig foutjes gemaakt. Ik mag tevreden zijn en kan dus met een goed gevoel naar het WK trekken”, vertelt hij na afloop.

Niet voor het eerst kende Aerts een matige start. “Ik was niet goed gestart, integendeel. Het was zelfs slecht, kort na de start reed ik pas als achtste omhoog. Daarna kon ik wel snel veel opschuiven”, legt hij uit in gesprek met WielerFlits.

Aerts merkt dat hij steeds beter in vorm komt. “Heusden-Zolder was niet slecht, maar ik was niet meteen vertrokken. Ik hoop dat het na vandaag wel het geval is. Ik denk dat ik de weken die komen goed kan gebruiken om te trainen en beter te worden richting het WK”, zegt de winnaar van het zilver.

Vlak voor Kerst kreeg Aerts een tegenslag door een aanrijding op training. “Ik was conditioneel heel goed. Toen het ongeluk gebeurde was ik vooral bezig met Kerst. Daar wilde ik naartoe pieken, en dan nu ook nog de vruchten van plukken. De mindere uitslagen lagen echt aan dat ongeval, denk ik. Deze Kerst was de moeilijkste uit mijn carrière”, kan hij nog een beetje lachen.

Geen trainingskamp in het buitenland
Belgische topsporters mogen reizen en zijn dan vrijgesteld van een quarantaine, maakte Sciensano afgelopen week bekend. Toch gaat Baloise Trek Lions niet weg deze weken. “Wij blijven in België en met de ploeg wat trainingen doen. Het is nogal wat geregel met al die dingen… Ik had graag naar Girona gegaan, dat kan eventueel ook met de auto, maar daar is een sneeuwstorm gaande. Dus dan kun je er sowieso beter wegblijven”, grapt hij.

Volgende week zaterdag staat de Zilvermeercross van Mol op het programma, maar Aerts is nog niet bevestigd. “Ik denk dat Mol een ideale training is richting het WK, met al het zand dat we voor de wielen krijgen. Ik hoop dat ik deze week bericht ontvang dat het toch nog mogelijk is om te starten”, aldus Aerts.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.