Toon Aerts winnaar in Leuven: “Ik win niet gauw in een sprint”
foto: PhotoPress.be
zaterdag 23 februari 2019 om 19:12

Toon Aerts winnaar in Leuven: “Ik win niet gauw in een sprint”

Toon Aerts was vanmiddag de beste in de Soudal Classic in Leuven. De Belg klopte uiteindelijk Tom Meeusen in de sprint, waardoor Aerts voor de dertigste keer dit jaar mee het podium op mocht: “Ik win niet gauw in de sprint, dus ik ben blij dat ik het zo af heb kunnen maken.”

“Ik heb vandaag misschien niet de perfecte cross gereden, maar ik heb wel verstandig gereden door in de wielen te rijden. Ik heb daarbij niet geluisterd naar de ploegleider die zei dat ik op moest schuiven, op zijn Van der Poels”, lacht Aerts na zijn zege. “Af en toen moet je gewoon in het wiel blijven hangen en op een gegeven moment dan de keuze maken om gaten te dichten.”

Aerts moest door een aantal problemen een paar keer achtervolgen zaterdag: “Ik schoot een keer uit mijn pedaal bij de beek, waardoor ik niet kon springen. Iets verder in de rondes kwam de pedaal tegen mijn schoensluiting en schoot mijn voet los. Ik heb daardoor en aantal keer moeten achtervolgen deze wedstrijd.”

Gelukkig voor de Belg mocht hij alsnog om de zege sprinten, samen met Meeusen. “Dit is een parcours dat Tom ligt. Ik moest wel van kop af aan beginnen met sprinten, met de wind die op de kop stond. Het was geen simpele sprint, maar ik ben blij dat ik mijn macht heb kunnen gebruiken. Het was een van de lastigste aankomsten van het seizoen. Ik win niet gauw in de sprint, dus ik ben blij dat ik het zo af heb kunnen maken”, aldus de winnaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.