Toon Aerts ziet groei: “In de kerstperiode mooie resultaten behalen”
foto: Cor Vos
zondag 24 november 2019 om 17:44

Toon Aerts ziet groei: “In de kerstperiode mooie resultaten behalen”

Toon Aerts heeft de stijgende lijn te pakken. Met een derde plek in de Wereldbeker van Koksijde en zijn aanstaande trainingsstage hoopt hij rond Kerst op zijn top te zijn. “Ik had een van mijn beteren dagen van het jaar”, zei Aerts op de persconferentie in Koksijde.

Aerts is blij dat zijn vorm nu ook te zien is in resultaten. “Vorige week viel mijn ketting eraf maar kon ik mijn goede vorm al tonen. Nu moet ik een paar weken door groeien en dan kan ik in de kerstperiode mooie resultaten behalen”, vertelt de Belgisch kampioen.

“Morgen ga ik op stage voor twee weken, maar ik kom terug voor Kortrijk”, kondigt Aerts aan. Zijn doelen heeft hij ook al op een rij. “In de Superprestige sta ik nog aan de leiding, dus dat – en die in de Wereldbeker – zijn belangrijk voor mij. Sowieso een klassement winnen is heel belangrijk.”

Voor de crosser van Telenet-Baloise zijn er zes titels te winnen ieder jaar: de drie kampioenschappen (BK, EK en WK) en de drie grote klassementen. “Ik zou graag een van de zes proberen binnen te halen”, geeft Aerts aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.