Toon Vandebosch (20) wordt prof bij Pauwels Sauzen-Bingoal

zondag 23 februari 2020 om 21:19
Toon Vandebosch (20) wordt prof bij Pauwels Sauzen-Bingoal

foto: Cor Vos (archief)

Toon Vandebosch wordt op 1 september prof bij Pauwels Sauzen-Bingoal, zo laat de veldritformatie van Jurgen Mettepenningen weten in een persbericht. De 20-jarige crosser blijft volgend veldritseizoen wel hoofdzakelijk actief in de U23-categorie.

Vandebosch kroonde zich de voorbije veldritcampagne onder meer tot nationaal kampioen bij de beloften. Zijn werkgever Pauwels Sauzen-Bingoal hevelt volgend seizoen ook Ryan Kamp over van de beloftenploeg naar de hoofdmacht. Dit betekent dat de kern helemaal rond is voor het crossjaar 2020-2021.

De profkern bestaat naast Vandebosch en Kamp uit Eli Iserbyt, de broers Michael en Dieter Vanthourenhout, Laurens Sweeck en bij de vrouwen Denise Betsema, Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns. “We hebben een prachtseizoen achter de rug met 21 overwinningen in tv-crossen”, aldus een trotse Mettepenningen.

“De acht renners die daarvoor zorgden, blijven ons allemaal trouw. We kunnen nu voldaan een welverdiende rustperiode aanvatten, om ons daarna met veel vertrouwen en overgave op de voorbereiding voor het nieuwe seizoen te storten.” De ploeg neemt afscheid van Daan Soete, Diether Sweeck, Victor Vandebosch, Yannick Peeters en Jolien Verschueren.

Jarno Bellens, Jelle Camps, Anton Ferdinande, Tomas Kopecky, Witse Meeussen, Pim Ronhaar en Luke Verburg vormen tot slot de beloftenafdeling van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.