Toon Vandebosch mag alsnog naar het WK: “Voorbije nacht was een echte rollercoaster”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 24 januari 2022 om 15:00

Toon Vandebosch mag alsnog naar het WK: “Voorbije nacht was een echte rollercoaster”

Toon Vandebosch leek als reserve net buiten de boot te vallen voor het WK veldrijden, maar de 22-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal mag zich alsnog opmaken voor de mondiale titelstrijd in Fayetteville. Vandebosch is in extremis opgeroepen als vervanger van Quinten Hermans, die positief heeft getest op het coronavirus.

Hermans was een van de renners die tot het kransje favorieten behoorde voor het WK bij de elite mannen in Fayetteville, maar ziet door een positieve coronatest zijn WK-droom uiteenspatten. Hermans voelt zich naar eigen zeggen ‘erg machteloos’ na zijn positieve PCR-test, maar het opent de nodige deuren voor Vandebosch. Die laatste leeft wel mee met zijn oudere landgenoot.

“Het is natuurlijk wel erg voor Quinten Hermans. Hij was zeker een kanshebber en had veel ambitie. Het is echt spijtig voor hem, maar ik denk dat ik deze selectie ook wel heb verdiend”, geeft Vandebosch aan in gesprek met Sporza, vlak voor het vertrek van de Belgische brigade naar de Verenigde-Staten. “Ik zal er alles aan doen om zondag een goed resultaat te rijden.”

“Van een dal weer helemaal terug in de hoogte”
Voor Vandebosch is het een flinke opsteker na een lastige periode. “De laatste weken waren niet de makkelijkste, maar nu ben ik van een dal weer helemaal terug in de hoogte gegaan. De voorbije nacht was een echte rollercoaster. Ik denk dat ik maar drie à vier uurtjes geslapen heb.”

“Vanochtend heb ik op de luchthaven nog een PCR-test laten doen. Die was gelukkig negatief”, aldus Vandebosch, die zondag nog negende werd in de Wereldbeker van Hoogerheide en zo met een goed gevoel zal afreizen naar Fayetteville.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.