Toon Vandebosch verovert Belgische titel bij de beloften
Toon Vandebosch - foto: Cor Vos
zondag 12 januari 2020 om 14:40

Toon Vandebosch verovert Belgische titel bij de beloften

Toon Vandebosch is de nieuwe Belgisch kampioen veldrijden bij de beloften. De 20-jarige renner van Puawels Sauzen Bingoal was in Antwerpen de sterkste renner in zijn leeftijdscategorie. Het zilver was voor Niels Vandeputte, brons voor Jelle Camps.

Bij de start namen de renners van Pauwels Sauzen-Bingoal het initiatief. Door een vroege valpartij ontstond er al snel een opstopping en verbrokkeling. Jelle Camps probeerde in de openingsronde te ontsnappen, maar werd door onder meer Timo Kielich en Toon Vandebosch al snel ingerekend.

Op de zandstroken nam Niels Vandeputte het initiatief. Hij betrad als eerste het ponton op de Schelde, met Vandebosch in zijn wiel. In de tweede ronde zakte Vandeputte terug en ging Vandebosch er alleen vandoor. Hij reed een voorsprong van dertien seconden op achtervolger Camps bij elkaar.

In de strijd om zilver wist Vandeputte in de voorlaatste ronde aan te sluiten bij Camps. Het zorgde voor een nieuwe impuls in de jacht op Vandebosch, die zijn voorsprong zag afnemen. Een ontketende Vandeputte liet Camps achter zich, en kwam in de slotfase bijna tot bij Vandebosch.

BK Veldrijden 2020
Uitslag beloften mannen

1. Toon Vandebosch
2. Niels Vandeputte
3. Jelle Camps
4. Mathijs Wuyts
5. Jarno Bellens
6. Timo Kielich
7. Andreas Goeman
8. Seppe Rombouts
9. Gianni Siebens
10. Arne Vrachten

Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.