Top-10 plaats voor Jens Schuermans in wereldbeker MTB
zondag 17 juli 2022 om 17:29

Jens Schuermans is naar een achtste plaats gereden in de wereldbeker MTB in het Andorraanse Vallnord. De overwinning was weggelegd voor de Italiaan Luca Braidot. Pierre de Froidmont kwam als zestiende over de streep.

Op het zware parcours in Andorra kon niemand Braidot bijbenen. De tweede plaats was uiteindelijk voor de Spanjaard David Valero, die op tien seconden finishte. De derde plaats ging naar wereldkampioen Nino Schurter. De Zwitser moest 27 seconden toegeven op Braidot.

Een minuut en achttien seconden na de winnaar bolde Schuermans over de streep. Voor de 29-jarige renner is het een van zijn beste MTB-prestaties van het seizoen. In juni eindigde hij nog op een vijfde en negende plaats in de wereldbeker in Leogang. Met Pierre de Froidmont eindigde er nog een Belg in de top-20 (plaats 16).