Topfavoriet Caleb Ewan mist Milaan-San Remo door ziekte
vrijdag 18 maart 2022 om 12:12

Topfavoriet Caleb Ewan mist Milaan-San Remo door ziekte

Een flinke aderlating voor Caleb Ewan en Lotto Soudal. De Australische sprinter, die gerekend werd tot de favorieten voor Milaan-San Remo, is ziek en kan niet starten. Volgens de Belgische ploeg is tot het laatste moment gewacht, maar was deze beslissing de enige optie.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben heel teleurgesteld dat ik niet kan starten in mijn hoofddoel van het voorjaar”, zegt Ewan in een korte reactie bij de ploeg. “Ik was goed in vorm en klaar voor een zware wedstrijd, maar net als veel andere renners op dit moment, heb ik op het slechtste moment een buikgriep te pakken. Samen met de ploeg hebben we besloten dat het nu beter is om mij te focussen op andere doelen.”

Ewan was al twee keer tweede in Milaan-San Remo. In 2018 won hij de spurt om de tweede plaats achter de ontsnapte Vincenzo Nibali en afgelopen jaar kwam hij net te laat om de late aanvaller Jasper Stuyven van de winst te houden. De Australiër won dit seizoen al driemaal en toonde in de tweede etappe van de Saudi Tour aan dat hij ook heuvelop met de besten meekan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.