Topfavoriet Jay Vine geeft op in Tour of Antalya
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 10 februari 2022 om 14:30

Topfavoriet Jay Vine geeft op in Tour of Antalya

Update Jay Vine zal de Tour of Antalya niet winnen. De 26-jarige Australiër, die vooraf werd bestempeld als een van de grote favorieten voor de eindzege, is in de beginfase van de eerste etappe uit de wedstrijd gestapt. De renner van Alpecin-Fenix heeft last van buikgriep.

Toen het peloton nog maar twintig kilometer onderweg was, kneep Vine al in de remmen. Een grote aderlating voor Alpecin-Fenix, dat de klimmer uit zou spelen als kopman in de vierdaagse rittenkoers. Vooral voor dag drie, als er een bergop finish in Termossos op het programma staat, werd veel verwacht van de voormalig Zwift Academy-winnaar.

Vine eindigde vorig week nog als tweede in de koninginnenrit van de Ster van Bessèges. Op de Mont Bouquet werd hij in die etappe nipt geklopt door Tobias Halland Johannessen, de winnaar van de meest recente Tour de l’Avenir. Vine bleek vandaag in de Tour of Antalya echter te ziek om te koersen.

De klimmer had last van buikgriep en moest zelfs overgeven. “Maar verder was het een geruststellend onderzoek van onze dokter ter plaatse”, heeft Alpecin-Fenix inmiddels laten weten aan WielerFlits.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jay Vine (@jay_vine3)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.