Valpartij dwingt topfavoriet Yves Lampaert te passen voor BK tijdrijden
Foto: Cor Vos
maandag 17 juni 2024 om 13:00

Valpartij dwingt topfavoriet Yves Lampaert te passen voor BK tijdrijden

De grote favoriet Yves Lampaert zal donderdag niet aan de start verschijnen van het Belgisch kampioenschap tijdrijden. De eerste berichten na zijn valpartij in de Ronde van Zwitserland klonken nog optimistisch, maar de voorbereiding van de kampioen van 2017 en 2021 zou toch niet optimaal verlopen. Zijn ploeg Soudal Quick-Step meldt dat de Belg te veel last heeft na de valpartij.

Lampaert ging in de voorlaatste etappe naar Villars-sur-Ollon onderuit in een afdaling en nam Ion Izagirre mee in zijn val. Waar de Spaanse klimmer van Cofidis de handdoek moest gooien, kon Lampaert zijn weg wel vervolgen. Hij bereikte uiteindelijk als 144ste de finish, in het laatste groepje, op 24 minuten van ritwinnaar Adam Yates. Ook werkte hij de 15,7 kilometer lange slottijdrit – opnieuw nar Villars-sur-Ollon – nog af.

“De laatste berichten die we hebben gekregen, is dat Yves oké is”, laat ploegleider Geert Van Bondt aan WielerFlits. “De vraag is alleen of hij gaat kunnen starten in het Belgisch kampioenschap tijdrijden, omdat hij schaafwonden heeft op de linkse kant en op zijn heup. Als hij al start, zal het zeker niet in optimale omstandigheden zijn. Als een lichaam tegen de grond gaat, vraagt dat altijd tijd om te herstellen.”

Lampaert gold – in afwezigheid van Soudal Quick-Step-ploeggenoot Remco Evenepoel en recordhouder Wout van Aert als de grote favoriet om de driekleur te pakken, komende donderdag in Binche. De valpartij van Lampi maakt de winstkansen van Rune Herregodts (Intermarché-Wanty), Alec Segaert (Lotto Dstny) en Tim Wellens (UAE Emirates) dan weer iets groter.

Update 17 juni – 13.00 uur

Yves Lampaert zal niet deelnemen aan het BK tijdrijden aankomende donderdag, zo laat zijn ploeg Soudal-Quick Step weten. De gevolgen van de valpartij blijken te groot, waardoor de Belg zich genoodzaakt voelt te passen voor het kampioenschap.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.