Toptalent Arnaud De Lie stelt eindzege veilig in Ronde van Zuid-Bohemen
De Lie op archiefbeeld - foto: Cor Vos
maandag 13 september 2021 om 08:40

Toptalent Arnaud De Lie stelt eindzege veilig in Ronde van Zuid-Bohemen

Arnaud De Lie is de grote winnaar van de Ronde van Zuid-Bohemen geworden. Met de tweede plaats in de slotetappe verzekerde de aanstaande neoprof van WorldTeam Lotto Soudal zich van de eindzege. Ook won het toptalent het punten- en jongerenklassement.

De Lie was de Zuid-Tsjechische vierdaagse ronde donderdag begonnen met een derde plaats in de ploegentijdrit, samen met zijn teamgenoten uit het beloftenteam van Lotto Soudal. Vervolgens stootte hij in de tweede etappe via de bonificaties en de dagzege door naar de gele leiderstrui. In de laatste twee dagen reed hij wederom naar de podiumplaatsen; eerst werd hij achter Nick van der Meer tweede, gisteren was hij achter Damiano Cima opnieuw tweede.

De 19-jarige De Lie verzamelde dit seizoen al een handvol overwinningen. Zo won hij eerder deze zomer de GP Color Code-Bassenge, twee etappes in de Tour Alsace, de GP de Saint-Souplet en Omloop Het Nieuwsblad voor beloften. Op de erelijst van de Ronde van Zuid-Bohemen volgt hij de Tsjech Michael Kukrle op. De Lie is voor de komende twee seizoenen al verzekerd van een profcontract bij de hoofdmacht van Lotto Soudal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.