Toptalent Laura Stigger pakt wereldtitel: “Dit was pas mijn tweede wegkoers”
foto: Sirotti
donderdag 27 september 2018 om 13:09

Toptalent Laura Stigger pakt wereldtitel: “Dit was pas mijn tweede wegkoers”

De Oostenrijkers hadden nog weinig om voor te juichen tijdens het WK wielrennen in Innsbruck, maar Laura Stigger bezorgde het thuispubliek vandaag goud. De 18-jarige renster versloeg de Française Marie Le Net en de Canadese Simone Boilard voor de wereldtitel bij de junioren. “Ik kan het niet geloven”, stamelde ze na afloop in het flashinterview.

Stigger staat te boek als een toptalent. Zo kroonde ze zich dit seizoen ook al tot juniorenwereldkampioene op de mountainbike, voor het tweede jaar op rij. Opmerkelijk: ze reed vandaag pas haar tweede(!) wegwedstrijd in haar carrière. In maart eindigde ze als 14e in de Italiaanse eendagskoers Trofeo Da Moreno.

“Ik wilde gewoon lol hebben, het is namelijk pas mijn tweede wegwedstrijd”, zo liet een verbouwereerde Stigger weten. “Het publiek was vandaag echt geweldig. Mijn benen stonden in de finale in brand, maar gelukkig kon ik het volhouden.”

Het is voor de tweede keer in de geschiedenis dat Oostenrijk een gouden medaille weet te veroveren op het WK. Felix Gall kroonde zich in 2015 eveneens tot wereldkampioen bij de junioren.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
27 september 2018 13:20
Edit: Klopt helemaal!
27 september 2018 14:57
En zichzelf niet gespaard, ze reed alsof het een mtb wedstrijd was. Heel dik verdiend.
27 september 2018 18:48
Een soort Evenepoel als ik het dus goed begrijp :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.