Toptalent Tadej Pogacar verwachtte sterke tijdrit niet
foto: Cor Vos
zaterdag 23 februari 2019 om 08:49

Toptalent Tadej Pogacar verwachtte sterke tijdrit niet

Voorafgaand aan de tijdrit in de Volta ao Algarve werd al rekening gehouden met een etappezege van Stefan Küng, maar het was nog onduidelijk hoe Tadej Pogačar zich staande zou houden in de rit tegen de klok. De jonge Sloveen (20) oversteeg alle verwachtingen en klokte uiteindelijk de vijfde tijd. Daarmee verstevigde hij bovendien zijn koppositie in het algemeen klassement.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had dit niet verwacht, maar ik ben heel blij. Dit resultaat is een beloning voor de zorgvuldige voorbereiding die aan deze tijdrit vooraf ging, van het bestuderen van de route tot de specifieke aanwijzingen van mijn ploegleiders via de radio”, reageerde Pogačar. “Ik gaf honderd procent, ik gebruikte mijn energie optimaal en bereikte uiteindelijk dit mooie resultaat.”

Met een voorsprong van één seconde op Wout Poels begon het Sloveense toptalent als klassementsleider aan de tijdrit, nadat hij in de tweede rit naar Fóia een indrukwekkende dubbelslag had geslagen. Dankzij zijn sterke rit tegen de klok breidde hij zijn voorsprong in het klassement uit.

Gele trui verdedigen
Met 31 seconden voorsprong op Enric Mas begint Pogačar aan de slotscène van de Portugese rittenkoers, waarin hij op poleposition voor de eindwinst. Zijn ploeg UAE-Team Emirates stelde zich alvast in zijn dienst. “De laatste twee dagen kan ik rekenen op mijn uitstekende ploeggenoten om de gele trui te verdedigen”, zei hij tot slot.

Pogačar kon afgelopen jaar rekenen op de interesse van meerdere WorldTour-teams, die hem maar wat graag wilden inlijven. Het was uiteindelijk UAE-Team Emirates dat erin slaagde hem vast te leggen. De ploeg zocht ruim anderhalf jaar eerder al contact met hem, waardoor de Sloveen meteen overtuigd was dat deze ploeg hem extra graag wilde hebben.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.