Tord Gudmestad bezorgt Uno-X Mobility verrassende zege in Veenendaal: “Het was ogen dicht en gaan”
foto: Cor Vos
zaterdag 18 mei 2024 om 19:12

Tord Gudmestad bezorgt Uno-X Mobility verrassende zege in Veenendaal: “Het was ogen dicht en gaan”

Veenendaal-Veenendal heeft een verrassende winnaar opgeleverd. De Noor Tord Gudmestad wist in de finale de massasprint te winnen en klopte mannen als Dylan Groenewegen en Simon Dehairs onderweg naar de zege. De Noor pakt zo zijn eerste profoverwinning. “Ik wist aan d meet niet of ik had gewonnen”, aldus Gudmestad in gesprek met WielerFlits.

“Het is ongelooflijk”, vertelt een glunderende Gudmestad na zijn overwinning in Veenendaal. “Het team werkte de hele dag heel goed en we hadden een man in de vlucht. Het was daarom niet makkelijk om de lead-out op te zetten, omdat we moesten kiezen voor wie we gingen. Fredheim wist mij uiteindelijk geweldig af te zetten en ik moest er toen vol voor gaan. Ik deed mijn ogen dicht en gaf alles.”

De Noor ging de sprint in de finale als eerste aan en wist de leidende positie knap vast te houden. “Ik doe veel lead-outs dit jaar en train veel voor lange sprints. Zelfs als ik een beetje stijf word, kan ik vaak dus blijven gaan. Geweldig om zo mijn eerste profoverwinning te pakken. an de finish had ik geen idee dat ik had gewonnen. Ik hoorde het over de radio.”

Voor de 23-jarige renner is het zijn eerste profoverwinning. Het vele werk van de Noor krijgt zo eindelijk een beloning. “Je droomt altijd van winnen, maar als je enige tijd zonder overwinning staat verandert er mentaal wel iets. Nu ik de overwinning heb, hoop ik er zeker meer te pakken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.