Verhuist Tormans CX van Intermarché-Wanty Gobert naar Quick-Step-Alpha Vinyl?
foto: Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 1 februari 2022 om 06:00

Verhuist Tormans CX van Intermarché-Wanty Gobert naar Quick-Step-Alpha Vinyl?

Groot nieuws in het veldrijden. Het Tormans CX-team, met onder meer Quinten Hermans, Corné Van Kessel en beloften Joran Wyseure en Emiel Verstrynge, scheidt zich eind dit jaar af van Intermarché-Wanty Gobert. Volgens meerdere bronnen zal de ploeg vanaf 1 januari 2023 bij Quick-Step-Alpha Vinyl aanhaken.

Het nieuws circuleert al een poos in de wandelgangen van het veldritcircuit en wordt steeds concreter. Het Tormans CX-team met onder meer Quinten Hermans in de rangen, gaat zich eind 2022 afscheiden van Intermarché-Wanty Gobert. Jan Tormans, de sponsor achter de veldritploeg, zit naar eigen zeggen qua visie helemaal niet meer op dezelfde golflengte als het management van de Belgische WorldTour-ploeg.

De aanstaande breuk werd aan onze redactie reeds bevestigd door Jan Tormans, die aangeeft dat er besprekingen lopen met “een ander WorldTour-team.” De naam wordt niet uitgesproken, maar meerdere bronnen bevestigen ons dat het om Patrick Lefevere en Quick-Step-Alpha Vinyl gaat. Met name ploegleider Wilfried Peeters zou zich  – vanaf 1 januari 2023 – ontfermen over het veldritgedeelte.

Er zijn een paar links tussen Tormans en Quick-Step-Alpha Vinyl. Zo zijn Jan Tormans en Vic Swerts, oprichter en eigenaar van Soudal, vrienden en zakenpartners. Soudal, dat met name op 1 januari 2023 de nieuwe naamsponsor bij Lefevere wordt. Hoe de constructie er exact gaat uitzien, zou binnenkort bekendgemaakt worden. Wellicht wordt ook Acrog-Tormans Balen BC, het jeugdteam van Jef Robert met toptalent Zoë Backstedt in de rangen, bij het geheel betrokken.

Zoë Backstedt – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.