Tosh Van der Sande rijdt voor het eerst Baloise Belgium Tour: “Ploegenspel uitspelen”

Tosh Van der Sande rijdt voor het eerst Baloise Belgium Tour: “Ploegenspel uitspelen”

Tosh Van der Sande deed zondag in de Elfstedenronde hardheid op - foto: Cor Vos

Door Yob Hillewaert
woensdag 9 juni 2021 om 09:50
Interview

Tosh Van der Sande staat vandaag woensdag voor het eerst in zijn carrière aan de start van de Baloise Belgium Tour. Nochtans is het een rittenkoers op maat van de 30-jarige Lotto Soudal-renner. “De ritten in de Vlaamse Ardennen en de Ardennen moeten mij allebei liggen.”

Tiende in de Amstel Gold Race en vijfde in Dwars door Vlaanderen. Van der Sande kan al mooie resultaten voorleggen dit jaar, op soortgelijke klassieke parcoursen als die in de Baloise Belgium Tour. In de Elfstedenronde deed hij zondag in volle finale hardheid op met een lange beurt op kop van het peloton in dienst van Jasper De Buyst, die naar een elfde plaats sprintte.

“Het was goed om nog eens door te koersen in de Elfstedenronde, want ik had sinds Luik-Bastenaken-Luik niet meer gekoerst”, zegt Van der Sande. “Ik werkte een lang trainingsblok af en had die wedstrijd nog wel nodig om in de Ronde van België (Baloise Belgium Tour, red.) goed te zijn.”

Klassement najagen
“De Ronde van België is zeker een ronde die mij interesseert. De ritten in de Vlaamse Ardennen en de Ardennen moeten mij allebei liggen. In de andere ritten werken we bij de ploeg voor Caleb (Ewan, red.). Ik mag niet klagen over mijn vorm en kijk ernaar uit.”

Voor Lotto Soudal staan ook Philippe Gilbert en het veelzijdige talent Harry Sweeny aan het vertrek. “Of ik zelf voor een klassement ga? De tijdrit is natuurlijk niet echt mijn ding, maar we doen er met de ploeg alles aan om met verschillende renners zo dicht mogelijk vooraan te staan. Dat ploegenspel kunnen we later in de ronde hopelijk uitspelen.”

Na de Baloise Belgium Tour staat het Belgische kampioenschap op de planning van Van der Sande. “Dat is eigenlijk een grote kermiskoers”, lacht hij. “Daar kan van alles gebeuren, dus daar ben ik zoals ieder jaar benieuwd naar. Op het BK liggen altijd wel mogelijkheden. En of ik naar de Tour ga, dat weet ik nog niet. Dat zal binnenkort bekend worden gemaakt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.