‘Total Direct Energie past voor Giro d’Italia 2020’

dinsdag 3 december 2019 om 18:28
‘Total Direct Energie past voor Giro d’Italia 2020’

foto: Cor Vos (archief)

Als we het Franse L’Equipe mogen geloven, dan zal Total Direct Energie volgend jaar niet aan de start staan van de Giro d’Italia. De Franse formatie heeft dit seizoen een startbewijs voor alle WorldTour-wedstrijden van 2020 verdiend, maar zou de gegarandeerde wildcard teruggeven aan organisator RCS Sport.

Mauro Vegni liet eerder al weten graag drie Italiaanse ploegen uit te nodigen voor de eerste grote ronde van het seizoen. De directeur van de Ronde van Italië geeft de voorkeur aan Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani-CSF en Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. “Ons land heeft zoveel gegeven aan het wielrennen.”

“Ik hoop dus dat Total Direct Energie, dat zich zeker zal richten op de Tour de France, de uitnodiging zal weigeren, zodat we onze Italiaanse teams uit kunnen nodigen”, aldus Vegni. De Italiaan lijkt nu zijn zin te krijgen, want volgens L’Equipe is Total Direct Energie bereid om de gegarandeerde wildcard terug te geven.

Vegni zou gesprekken hebben gevoerd met Jean-René Bernaudeau, teammanager van Total Direct Energie, in de hoop de Franse oud-renner te overtuigen om zich terug te trekken voor de Italiaanse ronde. In december weten we uit hoeveel ploegen de WorldTour 2020 bestaat. Als dat negentien teams zijn, dan mogen de grote rondes ‘slechts’ drie wildcards uitdelen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.