TotalEnergies verwelkomt Peter Sagan, Maciej Bodnar en Daniel Oss
foto: LaPresse
dinsdag 3 augustus 2021 om 18:16

TotalEnergies verwelkomt Peter Sagan, Maciej Bodnar en Daniel Oss

TotalEnergies heeft de langverwachte komst van Peter Sagan, Maciej Bodnar en Daniel Oss afgerond. Drievoudig wereldkampioen Sagan tekent voor twee seizoen. De transfers van het drietal, dat overkomt van BORA-hansgrohe, hing al even in de lucht. Ook fietsensponsor Specialized en kledingsponsor Sportful verhuizen mee.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De inmiddels 31-jarige Sagan kwam de afgelopen vijf seizoenen uit voor BORA-hansgrohe. Daarvoor koerste hij voor Tinkoff (2015-2016), Liquigas en Cannondale (2010-2014). Nu kiest hij voor een stap omlaag, naar een ploeg van ProTeam-niveau. “Dit nieuwe avontuur is heel spannend”, vertelt Sagan.

“Jean-René is een manager die de wielerwereld wil veranderen. Ik hoop dat ik dit team kan helpen om dat te bereiken en veel wedstrijden kan winnen in deze nieuwe kleuren”, gaat de Slowaak verder. “Voor nu blijf ik gefocust op de doelen aan het einde van dit seizoen met mijn huidige ploeg. En ik zal mij deze winter met veel plezier bij mijn nieuwe ploeg voegen.”

Sportieve ambitie
Teammanager Jean-René Bernaudeau is in zijn nopjes met de transfer van Sagan. “Het werven van Peter maakt ons ongelooflijk trots. Hij is ongetwijfeld de meest populaire wielrenner ter wereld en een uitzonderlijk talent. Dit tekent onze sportieve ambitie. Peter zal ons overwinningen bezorgen, daar rekenen we op”, legt Bernaudeau de lat hoog.

“Zijn komst, de komst van fietsenleverancier Specialized en die van kledingpartner Sportful zorgt ervoor dat ons sportieve project versnelt. Peter Sagan zal een belangrijk onderdeel zijn van onze ploeg in de klassiekers en in de Tour de France”, voegt hij daaraan toe.

Ook Mike Sinyard, de CEO van Specialized, heeft gereageerd op de aanstaande samenwerking met TotalEnergies. “We zijn verheugd om onze lange en vruchtbare relatie met Peter voort te zetten en kijken er naar uit om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen met TotalEnergies. We bewonderen de inzet van de ploeg voor energietransitie en hernieuwde energiebronnen, en samen zullen we verder innoveren voor wielrenners over de hele wereld”, geeft Sinyard aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.