Tour 2015: Ramon Sinkeldam geeft ziek op
Foto: Sirotti
zaterdag 18 juli 2015 om 15:21

Tour 2015: Ramon Sinkeldam geeft ziek op

Ramon Sinkeldam heeft de Ronde van Frankrijk vroegtijdig verlaten. De Nederlander van Giant-Alpecin is ziek en kon niet meer verder gaan.

De 26-jarige renner was bezig aan zijn debuut in de Tour de France. Sinkeldam moest bij zijn ploeg de sprint aantrekken voor John Degenkolb. Giant-Alpecin is door zijn opgave met nog maar zeven man in koers. Eerder verliet Tom Dumoulin de wedstrijd.

Momenteel zijn nog zeventien landgenoten actief in La Grande Boucle. Naast Sinkeldam en Dumoulin heeft ook Lars Boom eerder deze ronde moeten opgeven.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2015 15:28
Zonde, klasse renner! Had het hem gegund z'n eerste Tour uit kunnen rijden, qua parcours is 't een van de zwaarste tours sinds tijden. Zeker voor jongens als Sinkeldam.
18 juli 2015 15:31
Tja gister was de druppel denk ik.
18 juli 2015 15:50
Jammer hij maakt gestaag toch stappen in zijn carrière en de Tour uitrijden zou hem toch de benodigde hardheid geven. Daarnaast is het sowieso balen dat je je eerste Tour niet kan uitrijden omdat je zoekt wordt.
18 juli 2015 15:51
Ziek? Gister opgebruikt voor de vierde plaats van Degenkolb. Zo werkt de koers, maar als Nederlander wordt je hier niet blij van.
18 juli 2015 15:51
Tis nog niet de Tour waar ze bij Alpecin op gehoopt hadden...
18 juli 2015 15:59
@Guushovd, ziek? Ja ziek inderdaad. Zo'n jongen gaat echt niet zomaar opgeven. Anders had ie wel in een laatste bus gaan zitten. Naar verluid is hij kotsend van z'n fiets gehaald. Op zich goede leerschool hij heeft toch 2 weken Tour achter de rug en komt hier sterker uit.
18 juli 2015 16:02
Gisteren was hij nog allerminst ziek. Maar van zo'n zinloze inspanning als gisteren kun je dat best worden. Harde les inderdaad.
18 juli 2015 16:03
Giant-Alpecin heeft gezien de kritiek die Lotto-Jumbo altijd krijgt de juiste keuze gemaakt om Duits te worden. Als Lotto-Jumbo het zo "slecht" had gedaan zou Sooike dat in elk topic meerdere keren hebben laten weten. Trouwens vind ik het helemaal niet dat Giant-Alpecin het zo slecht doet. Met Barguil hebben ze iemand met een goede kans op een top 10 klassering en zonder Kittel als sprinter kan je niet veel van de ploeg verwachten. Het is namelijk een middelmatige ploeg als Kittel wegvalt en Degenkolb niet op zijn terrein rondrijdt.
18 juli 2015 16:06
@ghost, eens. Met een fitte kittel hadden ze 2 etappes in de zak en als dumoulin eerste week gele trui had gepakt was het net als vorige jaren een top Tour. Spekenbrink en de zijne verdienen alle krediet. En top dat jongens als Sinkeldam en Preidler de nodige ervaring opdoen!
18 juli 2015 16:07
@TotSinas
Beetje begrijpend lezen zou helpen. Natuurlijk is hij nu ziek, maar wat is ziek en waar wordt je dat van?
Met de weersomstandigheden van gister en het werk dat hij heeft moeten doen, heeft hij zich niet kunnen herstellen na de etappe en dat vertaald zich nu in ziek zijn. Ziek wordt je vaak door verlaagde weerstand, Sinkeldam had na gister alle reden om een verlaagde weerstand te hebben.
18 juli 2015 16:07
Wat een frustraties op de achtervolging van gister. Sinkeldam heeft al meer dagen veel werk verricht, dus dan zou hij meer dagen ziek zijn geworden. Alle dokters hier zijn gefrustreerde TLJ fans die teleurgesteld zijn in het terughalen van Kelderman?
18 juli 2015 16:08
Quote:
ghostwriter - 18 juli 2015 om 16:03
zonder Kittel als sprinter kan je niet veel van de ploeg verwachten

Dat is natuurlijk niet waar. Van Dumoulin en Degenkolb mochten we heel veel verwachten, maar die hebben gefaald op hun terrein. En de kans is groot dat Barguil er ook nog doorheen zakt.

Quote:
magikdatzeggen? - 18 juli 2015 om 16:07
Wat een frustraties op de achtervolging van gister.

Dat is te makkelijk. Bij voorbaat kon je zeggen dat Degenkolb het zou moeten afleggen tegen andere mannen. En zo geschiedde, hij werd los uit de wielen gereden.
18 juli 2015 16:09
@ghostwriter
Ten dele mee eens, verschil is natuurlijk wel dat in Duitsland ook 'niemand' het wielrennen volgt. Als wielrennen daar net zo leeft (zoals ten tijde van Ullrich) zijn ze daar echt niet makkelijker hoor.
18 juli 2015 16:12
@magikdatzeggen?
Natuurlijk speelt die frustratie een rol, maar dat betekent niet dat de analyse niet klopt. De meeste reacties doen geen uitspraken over de juistheid of onjuistheid van de actie van Giant gister.
18 juli 2015 16:13
Xistnc: Jij begint een behoorlijke Giant-basher te worden, terwijl juist jij altijd zo afgeeft op TLJ-bashers. Ik wil me niet tot dat niveau verlagen, maar jouw berichten beginnen steeds meer op bashen te lijken.

Dumoulin falen? Hij had waarschijnlijk geel gepakt als hij niet was gevallen. Op basis waarvan zou Barguil er doorheen zakken? Vanwege de valpartij, tja, dat is niet echt falen, toch? (althans, dat zeg jij wanneer een TLJ valt)

Bij voorbaat wist je dat Giant niet won als die kopgroep met Kelderman voorop bleef. Het is dus niet meer dan logisch dat Giant die kopgroep terug wilt halen. Sterker nog, het was heel dom geweest als Giant hun kopman, Degenkolb, deze kans niet gaf. True, Degenkolb bleek niet de sterkste, maar wie niet waagt wie niet wint.
18 juli 2015 16:17
@Guushovd: Maar iedere etappe zijn er toch renners die heel hard moeten werken? Als er een 1-op-1 correlatie zat tussen diep gaan en ziek worden dan waren er nog een handje vol renners over. Het komt hier nu net over alsof Marc Reef of andere ploegleiders verantwoordelijk zijn voor de ziekte van Sinkeldam. Tsja, wat heb je dan in de Tour te zoeken als je je vooral niet te veel mag inspannen?
18 juli 2015 16:20
@guushovd, Sinkeldam is twee keer gevallen waarvan de eerste keer echt vrije ernstig in het wiel van Dumoulin. Op het oog zonder grote kleerscheuren... maar idd hij heeft ook door de zware koersen minder weerstand en gisteravond als klap op de vuurpijl ziek geworden.
18 juli 2015 16:21
@magikdatzeggen
Ik geef af op bashen om het bashen. In alle gevallen probeer ik de inhoudelijke insteek te zoeken en daarbij de nuance te bewaren. Het is goed dat jij je, zoals je zelf aangeeft, niet tot bashen of anderszins wil verlagen.
18 juli 2015 16:27
@Magikdatzeggen?
Dat komt natuurlijk omdat het een Nederlander is die moet opgeven. Dat hij moet opgeven is mogelijk inderdaad een gevolg van het feit dat hij gister zo hard gewerkt heeft. Als Nederlander vind ik dat zonde, als wielervolger accepteer ik dat.
Giant moest gister wel doen wat ze deden, echter het was natuurlijk de kroniek van een aangekondigd falen. Dat (mede) hierdoor nu een Nederlander af moet stappen leidt natuurlijk tot reacties.
18 juli 2015 16:30
@Guushovd: Maar waarom gaven Timmer en Curvers dan niet op? En zit Koen de Kort nu zelfs in de kopgroep. Hebben die gister niet hard gewerkt?

@Xistnc: Vandaar dat je de valpartij van Dumoulin "falen" noemt en alvast bij voorbaat afgeeft op Barguil die gewoon keurig 11e staat. Zeer genuanceerd...
18 juli 2015 16:33
Quote van magikdatzeggen?:
Vandaar dat je de valpartij van Dumoulin "falen" noemt

Ga je mij nu woorden in de mond leggen, die ik niet gezegd noch bedoeld heb? Dat vind ik toch wel degelijk 'verlagen'.

En om het inhoudelijk te houden: ik begrijp nu opnieuw ziet waarom Koen de Kort zich geroepen voelt om achter Golas te jagen. Er zijn ploegen en mannen in de kopgroep die daar een groter belang bij hebben.
18 juli 2015 16:37
@magikdatzeggen?
Als je met 36 graden celsius je hele ploeg in een heuveletappe van begin af aan op kop zet (en je bent geen sky ofzo) dan neem je het risico dat één van je renners daar niet van hersteld. Welke renner? Nu is het Sinkeldam, het hadden er ook twee kunnen zijn en ook nul, het gaat om de kans, het risico, niet om de zekerheid.

Overigens, nogmaals, ik zeg niet dat Giant een slechte keuze maakte, maar iedere keuze heeft gevolgen en verhoogd de kans op bepaalde zaken.
18 juli 2015 16:37
Quote:
Van Dumoulin en Degenkolb mochten we heel veel verwachten, maar die hebben gefaald op hun terrein.
Tsja, genuanceerd hoor. Maar ga vooral door met TLJ-bashers aan te vallen, terwijl je zelf geen haar beter bent.
18 juli 2015 16:48
@magikdatzeggen
Probeer nu gewoon een inhoudelijke discussie te voeren zonder ad hominems en zonder me woorden in de mond te leggen. Dat heb je althans min of meer beloofd.
18 juli 2015 16:54
Oke, vanaf nu maar weer on-topic ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.