Tour 2016: Dimension Data selecteert Cavendish en Boasson Hagen
Cummings wint op Mandela Day - foto: Sirotti
maandag 27 juni 2016 om 12:55

Tour 2016: Dimension Data selecteert Cavendish en Boasson Hagen

Dimension Data heeft uit haar voorselectie van dertien renners negen mannen gekozen die de Tour de France gaan rijden. Kopstuk is sprinter Mark Cavendish, die vaste helpers Mark Renshaw en Bernard Eisel met zich meekrijgt. Ook Noors kampioen Edvald Boasson Hagen tekent het startblad in Mont-Saint-Michel.

Rittenkaper Stephen Cummings mag niet ontbreken, nadat hij vorig jaar MTN-Qhubeka de eerste ritzege in een grote ronde boekte op Mandela Day. Serge Pauwels zorgt voor Belgische inbreng. Daarnaast zijn er nog drie Afrikaanse coureurs geselecteerd: de eerste Afrikaanse bergtruidrager Daniel Teklehaimanot, Reinardt Janse van Rensburg en Natnael Berhane. De Zuid-Afrikaanse ploeg mikt op de sprints en gaat in de lastigere etappes voor dagzeges.

Uit de voorselectie zijn Tyler Farrar, Jacques Janse van Rensburg, Youcef Reguigui en Jaco Venter afgevallen.

Selectie Dimension Data voor de Tour de France 2016
flag-er Natnael Berhane
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-gb Mark Cavendish
flag-gb Stephen Cummings
flag-at Bernhard Eisel
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-be Serge Pauwels
flag-au Mark Renshaw
flag-er Daniel Teklehaimanot

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2016 13:07
Gaat hagen nog een rit winnen , wellicht een keer hoog eindigen.
27 juni 2016 13:07
Hagen zou zonder Cavendish wat mij betreft de grootste uitdager van Sagan zijn voor groen, jammer dat ze in vlakke sprints altijd kaart van Cavendish zullen trekken.

Verder weer wat Afrikanen waar iedereen zich over kan haasten om iets lovends over te zeggen, en Pauwels die hopelijk net zo gaat aanvallen als vorig jaar.
27 juni 2016 13:16
De vraag is of Cavendish nog eerder gaat afstappen met het oog op Rio. Hagen is in topvorm, lijkt me beter sprinten dan Blythe ;)
27 juni 2016 13:16
Ben het met je eens Lyndlid. Ik hoop nog steeds dat ze toch de kaart van Hagen durven te trekken, maar ook 95% zeker van niet.
27 juni 2016 13:28
Cavendish op de weg al een beetje over de top met het oog op Rio? Zal best nog wel eens een keer top-5 sprinten, maar verwacht er niet veel meer van. Voor Hagen geldt eigenlijk hetzelfde. Er zijn niet zoveel kansen. Ook een typische Cummings etappe is er niet zo een-twee-drie.
27 juni 2016 14:04
hagen heeft geen trein nodig en mag vast op eigen gelegenheid meesprinten, niet dan?
27 juni 2016 14:10
Cummings toch wel de superster van dit gezelschap.
27 juni 2016 14:23
@ Wheely

Mwah.. Als Hagen weer een ouderwets aanvallende tour mag rijden (en dat mag sowieso), dan wordt dat toch wel de ster denk ik. Kan in meerdere etappes heel hoog eindigen, en vraag maar aan Mollema wat Hagen uit een vlucht kan. Dat ie bovendien goed klimt hebben we al in de Dauphiné gezien. Wat heet!
27 juni 2016 14:36
Pauwels in m'n tourpoule . Net als vorig jaar hopen op punten in de laatste week met ontsnappingen
27 juni 2016 17:33
Quote:
De Zuid-Afrikaanse ploeg mikt op de sprints en gaat in de lastigere etappes voor dagzeges.

Beetje rare zin, als je mikt op de sprints ga je toch ook voor dagzeges?
Verder verwacht ik eigenlijk weinig van Cavendish, die lijkt zijn beste tijd toch wel te hebben gehad en zit met zijn focus op Rio. Het zal denk ik vooral van EBH en Cummings moeten komen.
27 juni 2016 20:03
Cummings de superstar? Die mag Cavendish z'n veters niet eens strikken.

Ik verwacht veel van Hagen, die wint de laatste tijd de ene na de andere rit en klom in Dauphine als een Columbiaanse kabouter.
27 juni 2016 23:29
Cummings is meer een cultheld :)
Ik denk dat Cavendish het dit jaar niet gaat winnen van Kittel/Greipel en vrij snel afstapt..
28 juni 2016 09:40
Cummings is voor mij persoonlijk wel degelijk de superster, natuurlijk zijn Hagen en Cav de grote namen maar Cummings is de man die momenteel de wielerhartjes sneller doet kloppen. Juist, een soort cultheld. Als dit een popartiest zou zijn zou iedereen met hem willen samenwerken en zou je hem op alle hippe feestjes horen. ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.