Tour 2016: LottoNL-Jumbo zonder Gesink, met Kelderman en Groenewegen
woensdag 22 juni 2016 om 14:17

Tour 2016: LottoNL-Jumbo zonder Gesink, met Kelderman en Groenewegen

Robert Gesink doet dit jaar niet mee aan de Tour de France. De naam van de Varssevelder ontbreekt in de definitieve selectie van de enige Nederlandse WorldTour-ploeg. De deelname van Gesink was onzeker na een val in de Ronde van Zwitserland, waarbij hij op zijn hoofd terecht kwam. LottoNL-Jumbo mikt nu vol op ritsucces.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Door de afwezigheid van Gesink is Wilco Kelderman de ‘kopman’ in de bergen. Voor de sprints zal worden ingezet op Dylan Groenewegen, die zijn Tourdebuut gaat maken. Voor zijn sprinttrein krijgt hij onder meer Robert Wagner, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants met zich mee. Bert-Jan Lindeman en Timo Roosen, die eveneens hun debuut maken, zorgen dat het aantal Nederlanders uitkomt op vier. Paul Martens en George Bennett maken de selectie compleet.

Voor Gesink zijn de druiven heel zuur. De Nederlander kreeg onlangs te horen dat hij buiten de boot valt voor de Olympische Spelen. Daarna liet hij weten alles te zetten op een goed klassement in de Tour de France. Vorig jaar eindigde hij als zesde en was daarmee de beste Nederlander.

“Ik heb veel energie gestoken in mijn voorbereiding op de Tour de France en op Tenerife voelde ik me sterk. Het is een grote teleurstelling dat ik door deze tegenslag de Tour moet missen”, reageert de Varssevelder.

LottoNL-Jumbo voor Tour de France
flag-nz George Bennett
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-nl Timo Roosen
flag-be Sep Vanmarcke
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine
130 Reacties
Sorteer op:
1 2 3 6
22 juni 2016 14:19
Jammer. Alsof Gesink de afgelopen jaren nog niet genoeg tegenslag heeft gehad... Nu maar op naar de Vuelta?
22 juni 2016 14:21
Pfff, hoeveel tegenslag kan een renner hebben...
22 juni 2016 14:22
Jammer voor hem. Jammer voor Kelderman. Jammer voor de Nederlandse wielervolgers.

De Vuelta dan maar....
22 juni 2016 14:22
Het zou mij niet verbazen als dit deels door het 'Pakket Kruijswijk' (stuur goede knechten mee voor de Vuelta) en het 'Pakket Groenewegen' (neem trein mee) en deels de fitheid van Robert komt.
22 juni 2016 14:22
Line-up:

George Bennett, Dylan Groenewegen, Wilco Kelderman, Bert-Jan Lindemen, Paul Martens, Timo Roosen, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Maarten Wynants
22 juni 2016 14:23
4 Nederlanders is trouwens wel een beetje mager voor een sponsor die zich alleen op de Nederlandse markt richt.
22 juni 2016 14:23
vol voor etappe-overwinning net als vuelta vorig jaar. Ik heb dr nu al zin in!
Vooral ook heel benieuwd hoe ver groenewegen kan komen in het sprintgeweld van de tour.
Go TLJ!
22 juni 2016 14:25
Ik schrijf Gesink dan direct op als een kanshebber voor een podiumplaats in de Vuelta.
22 juni 2016 14:26
Balen voor Robert die zal echt niet blij zijn en flink balen van die val in CH. En geen rio en geen Tour. Ronde van polen met Roglic dan maar en door naar de vuelta?

Voor de rest een leuke ploeg, maar ik hoop dat lindeman en Bennet genoeg ondersteuning zijn voor wilco in de bergen :S
22 juni 2016 14:27
jammer, zeg. Hopelijk gaat het herstel nu verder goed...
22 juni 2016 14:27
@ghostwriter

Als je het niet erg vindt schrijf ik niet met je mee....
22 juni 2016 14:28
Underdogs.
22 juni 2016 14:28
Balen! Vooral voor hem zelf en voor de kansen op winst in de bergritten, daar is Kelderman nu de enige die kans maakt op een rit. Lindeman gaan we ook vast genoeg in de aanval zien, maar de kans dat hij de beste blijkt in een Tour de France kopgroep die tot het eind gaat lijkt me erg klein. Roosen zal nu wel zeker zijn, dat is dan wel weer een positief punt en Groenewegen kan nu zijn kansen verdedigen met voldoende ondersteuning. Interessant om die twee jonge gasten te volgen de komende maand.

Gesink zien we hopelijk weer in topvorm terug in de Vuelta, dat zou nog wel eens positief uit kunnen pakken. Hup Robert!
22 juni 2016 14:28
@Sephiroth

Wilco moet gewoon lekker gaan aanhaken bij een ag2r of fdj of iets dergelijks.
22 juni 2016 14:28
Vol voor een etappe overwinning? Laten we eerlijk zijn, alleen Kelderman en misschien Bennett kunnen zich roeren om een etappe overwinning uit een vlucht, en dan moeten in geval van Bennett de overige vluchters al van bedenkelijk niveau zijn. Groenewegen zou een sprint kunnen winnen, maar normaliter is er altijd wel één sprinter sneller.

Edit: bij nader inzien kan ik me eigenlijk niet aan de indruk onttrekken dat ze wat betreft Kelderman hier wat zand in de ogen willen strooien. Op het niveau waar TLJ inmiddels op acteert (om budgettechnische redenen) is de witte trui + plek 7-10 AK echt wel een hoofdprijs. En met name die witte trui is dit jaar een heel realistisch doel, met als enige tegenstanders Yates en Barguil, die beiden nogal wisselvallig presteren en een mindere TT rijden. Dat gaan ze echt niet bij voorbaat laten lopen.
22 juni 2016 14:28
Kelderman is geen troef voor het klassement als ik het persbericht lees van TLJ. Was dat maar waar, want er is echt nog wel een goede kans op de witte trui. Maar goed etappezege van Kelderman zo ook super zijn. Al denk ik dat de kans klein is dat hij een zege boekt. Lindeman wellicht met nog een kunstje?
22 juni 2016 14:28
Helemaal geen verkeerde selectie! Mooie trein voor Groenwegen, Kelderman voor klassement met Bennett als knecht en met Lindeman en Roosen aanvallen!
22 juni 2016 14:30
@Mkay wel acht goed Nederlands sprekende renners.
22 juni 2016 14:30
oh ghostwriter waarom zulke hoge verwachtingen uiten, tenzij het cynisch bedoeld is natuurlijk. Scheelt wel een hoop topics tijdens de Tour de France nu Gesink niet mee doet.
Kelderman zal wel weer door onoplettenheid over een drempel struikelen en dan rijdt de rest als beeldvulling mee en ligt alle druk op de schouders van Groenewegen om voor TLJ de tour te redden.
22 juni 2016 14:31
Volledig terecht. Je kunt niet gemankeerd aan de tour beginnen.

Verheug me nu al op de sprints!
22 juni 2016 14:31
Ik geloof dat ze Gesink als (meester)knecht zullen gebruiken voor Kruijswijk. Kruijswijk heeft het in zich om te winnen na drie zware weken, bij Gesink is het helaas nog niet zo evident dat hij podium kan rijden in deze Vuelta.
22 juni 2016 14:32
Geen Leezer, toch beetje opvallend omdat van hem altijd werd gezegd dat hij op termijn Tankink moest vervangen als wegkapitein. Gaat Tankink in x-jaar voor het eerst niet mee en dan laten ze Leezer thuis. Wat overigens geen ramp is, maar wel een blijk van inconsequent beleid. Blijkbaar wordt het beleid ingehaald door de waan van de dag.
22 juni 2016 14:32
Teleurstellend. Maar gezien de ontwikkelingen van de afgelopen weken wel een logische opstelling. Ik had graag Battaglin hier gezien, maar enfin.

Een paar jaar geleden riep ik dat Belkin een van de zwakste teams had. Toen reden Bau en Lau erg goed, and proved me wrong. Maar dit is wel een zwak team. Groenewegen kan een hoop, maar het sprintersgeweld in de Tour is echt van een ander niveau. Kelderman heeft dit seizoen enorm veel teleurstellingen te verwerken gekregen en ik vraag me af of hij vol vertrouwen afreist. Wynants, Martens, Roosen en Wagner zie ik vooral als voorjaarsrenners, waarvan ik me afvraag of ze niet na twee weken min of meer opgebrand zijn.
22 juni 2016 14:32
Ha Sooike. Meelevend weer hoor. Als dit alles is wat er uit komt.

Ben overigens benieuwd of Gesink dan wel de ronde van Polen rijdt.

Verder zal TlJ met andere ambities naar de Vuelta gaan dan afgelopen jaar: 100% klassement
22 juni 2016 14:32
Maar 4 Nederlanders...geen superdeal...
1 2 3 6

Om te reageren moet je ingelogd zijn.