Tour 2017: Direct Energie laat Coquard thuis
maandag 26 juni 2017 om 10:08

Tour 2017: Direct Energie laat Coquard thuis

Direct Energie heeft zijn selectie voor de Tour de France geopenbaard. De formatie van Jean-René Bernaudeau staat zaterdag met negen Fransen aan de start. Sprinter Bryan Coquard – die de ploeg aan het einde van het seizoen zal verlaten – ontbreekt.

Met Thomas Voeckler (14x Tour) en Sylvain Chavenel (16x Tour) brengt de ploeg de nodige routine aan de start. Thomas Boudat en Lilian Calmejane maken hun Tourdebuut.

Selectie Direct Energie voor Tour de France 2017
flag-fr Thomas Boudat
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Sylvain Chavanel
flag-fr Yohann Gène
flag-fr Adrien Petit
flag-fr Perrig Quéméneur
flag-fr Romain Sicard
flag-fr Angelo Tulik
flag-fr Thomas Voeckler

RIDE Magazine
50 Reacties
Sorteer op:
26 juni 2017 10:09
Typisch wielerwereld zeker. Vind ik maar zwak van de ploegleiding. Aangezien Coquard ook gewoon één van de beste renners is en zijn contract ook gewoon nog doorloopt tot het einde van het seizoen.
26 juni 2017 10:11
Zo, dat zijn geen halve maatregelen. Toch hun "grootste" renner die ze even thuis laten. Ook al is hij dan niet in vorm, toch echt verrassend deze beslissing.
26 juni 2017 10:11
Onbegrijpelijk Katusha laat Kristoff toch ook niet thuis, of QS Kittel
26 juni 2017 10:12
Hiermee laat je de grootste kans op een etappezege dus gewoon voorbij gaan. Had ik niet verwacht.
26 juni 2017 10:13
Dit is wel de grootste verrassing tot nu toe en juist iets dat ik niet in de wielerwereld - waar contracten nog een waarde hebben - vind passen. Kun je niet maken tegenover je beste renner en je sponsor.
26 juni 2017 10:13
Boudat zal nu wel uitgespeeld worden in de sprints lijkt me, benieuwd hoe die zich in zo'n veld houdt. Of toch Petit?
26 juni 2017 10:13
Pff... Wat een naai actie.

Verder trouwens wel een redelijk team.
26 juni 2017 10:14
WTF. Dat het ego van de ploegleiding ten koste moet gaan van het ploegbelang. Zal de sponsor ook blij mee zijn.
26 juni 2017 10:18
Zonder Coquard blijft er voor de sprints niet veel over. Ik zie Petit of Boudat hier namelijk geen massasprint winnen, terwijl Coquard daar vorig jaar al een paar keer best dicht bij was. Nu maar hopen dat de aanvallers het goed doen, dan kan het alsnog best een geslaagde Tour worden voor ze.
26 juni 2017 10:18
@Rahimns Niet mee eens, Coquard in deze vorm maakt geen enkele aanspraak op een topnotering in een Touretappe.
26 juni 2017 10:19
De sfeer zal wel goed zijn daar. Coquard niet top in vorm, dat wel, maar dit slaat verder nergens op. Het is niet zo dat ze iemand hebben die een top klassement rijdt of een spurter hebben die zich al echt bewezen heeft. Raar gedrag. Maarja, Bernaudeau liet ook altijd zijn zoon mee rijden terwijl die ook geen platte prijs fietste
26 juni 2017 10:21
Wel een interessante vraag, wie gaat er nu sprinten voor deze ploeg: Boudat of Petit. Op basis van het begin van het seizoen zou je zeggen Boudat, maar die heeft recent niet echt een goede klassering gehaald. Petit rijdt de laatste tijd juist wat beter (met goede prestaties in 4 daagse van Duinkerken, Grand Prix de la Somme en zijn vierde plaats in een rit in de Dauphine, achter Coquard overigens).
26 juni 2017 10:22
@TykkeThor
Misschien ligt Coqaurd wel niet meer goed in het team door aan te geven weg te gaan. Waarom Coqaurd wt punten laten halen waar je volgend jaar niks aan hebt. Gewonnen wt punten moeten anders verdeelt worden. Bijvoorbeeld 50% voor de ploeg 20% voor de renner individueel( die punten pakt) en 30% over de ploeggenoten individueel.
26 juni 2017 10:23
@Formolo

Klopt, maar het zegt iets over de rest van het team dat Coquard alsnog de grootste kans maakt.

Of als er een klein wonder gebeurt misschien Calmejane. Al lijkt die na zijn sterke voorjaar ook al een beetje uitgeblust.
26 juni 2017 10:26
Iets meer nuance is toch wel op zijn plaats. Coquard moest gewoon gaan presteren om zijn Tour plaats te verdienen. Heeft dit seizoen gewoon een heel matig seizoen en dan heb je als ploegleiding dus een keuze.

Gaan we het halve team opofferen om te werken voor een renner die matig presteert en aan het eind van het jaar weg gaat, of gaan we met een team met vrijbuiters naar de Tour en geven we in de sprints de kans aan twee jongens die het team trouw blijven.

Ik kan de keuze om voor Boudat/Petit te gaan in dit geval heel goed begrijpen. Als Coquard een ritje in de Route du Sud had gewonnen en gisteren op het NK gewoon met Demare en Bouhanni mee had kunnen sprinten was de keuze vast anders geweest.
26 juni 2017 10:28
Tja Petit-Boudat moet volgend jaar gaan scoren voor Direct Energie als combi piloot/sprinter. Dus willen ze die nu alvast ervaring laten opdoen in de Tour. Mooie mogelijkheid toch als Coquard er al vroeg voor kiest om te vertrekken. Waarom zou je dan nog verder investeren in hem? Het is niet zo dat Coquard een hele grote kans op een ritzege heeft in zo'n sprintpeloton in de Tour.
26 juni 2017 10:30
@Colbrelli Mwa, ik denk toch dat deze ploeg het zal moeten hebben van ontsnappingen willen ze wat resultaten halen. Wat dat betreft hebben ze daar een prima team voor: Chavanel, Calmejane, Sicard, Quemeneur, Voeckler. We zullen Direct Energie in ieder geval genoeg van voren zien.
26 juni 2017 10:32
Mooi team. Boudat is in de sprint niet slechter dan Coquard, maar kan de lange afstanden en heuvels wat minder verteren. Ik vind het opvallender dat Hivert er niet bij zit dan dat Coquard niet meedoet. Hivert rijdt tot nu toe toch een vrij aardig seizoen. Sicard zal aan moeten klampen en kan dan top-15 rijden. Calmejane is de topper van het spel en heeft van de Fransen de meeste kans om een etappe te winnen. Quemeneur, Chavanel, Tulik en Voeckler zullen we weer veel in de aanval zien. Het is Voeckler zijn laatste Tour dus daar verwacht ik nog wel iets moois van.
26 juni 2017 10:46
@Noud89

+1

Nuance doet leven
26 juni 2017 10:50
A-mai
26 juni 2017 11:07
Ik vraag me toch af of dit wel nog zo'n geweldige ploeg is, langzaamaan beginnen er barsten te tonen in het bolwerk. Eerst Pierre Rolland die klaagde over de materiële ondersteuning van Colnago toen hij vertrok, nu Coquard die het kind van de rekening lijkt te worden..
Respect voor Bernaudeau voor het steeds opnieuw vinden van een sponsor, maar ook de echte ontwikkeling van Frans talent vindt niet meer bij deze ploeg plaats.
26 juni 2017 11:19
Renners niet in de Tour ploeg opstellen en onbeduidende wedstrijden laten rijden omdat ze voor een andere ploeg getekend hebben...gebeurt al lang hoor. Kleinzielig vind ik het. Zo herinner ik me dat Peter Post in 1989 Peter Winnen niet selecteerde in de Tour ploeg van Panasonic. Winnen had namelijk getekend voor de ploeg van Raas...Blijft vreemd. Grote ego's denk ik.
26 juni 2017 11:20
Als Coquard had bijgetekend bij deze ploeg hadden ze hem echt wel meegenomen.
26 juni 2017 11:24
Quote:
Iets meer nuance is toch wel op zijn plaats. Coquard moest gewoon gaan presteren om zijn Tour plaats te verdienen. Heeft dit seizoen gewoon een heel matig seizoen en dan heb je als ploegleiding dus een keuze.


Dit. Als Coquard níet einde contract was hadden we allemaal geroepen dat het terecht was omdat hij geen deuk in een pakje boter fietst. Maar nee, nu is dat opeens niet meer relevant en is de ploegleiding de gebeten hond. Ik begrijp dat wel, simpele gedachtegangen zijn het minst vermoeiend.
26 juni 2017 11:30
@nasibal: Heeft gewoon al vijf zeges dit seizoen. Er zijn er die veel slechter in vorm zijn hoor.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.