Eerlijke Yves Lampaert: “Ik wist dat het moeilijk zou zijn in de sprint”
foto: Sirotti
maandag 16 juli 2018 om 09:48

Eerlijke Yves Lampaert: “Ik wist dat het moeilijk zou zijn in de sprint”

Met een aanval op Camphin-en-Pévèle was het Yves Lampaert die zondag de allesbeslissende kopgroep in gang zette in de negende etappe van de Tour de France. In de uiteindelijke sprint-á-trois moest de Belgisch kampioen het onderspit delven tegen John Degenkolb en Greg Van Avermaet. De Belg had op meer gehoopt, maar kan content zijn gezien zijn tegenstand. “Ik ben een beetje ontgoocheld, maar ik moet ook tevreden zijn als ik kijk naar de renners met wie ik weg was, en naar hun palmares”, zegt hij tegenover de camera’s van Sporza.

Zijn keuze om juist op Camphin-en-Pévèle aan te vallen, was er één vanwege de ongekend steun die hij op de sector kreeg. “Daar stonden veel vrienden en familieleden. Het lawaai was er fenomenaal”, licht de renner van Quick-Step Floors toe. “Ik heb mijn driekleur getoond en ik hoop dat de mensen genoten hebben van de koers.”

Om te winnen van Degenkolb en Van Avermaet zou Lampaert normaliter voor de aanval moeten kiezen, gezien beide renners aan de meet sneller zijn dan de West-Vlaming. “Ik moest misschien proberen aan te vallen zoals ik meestal doe, maar het moet zijn dat de benen er niet meer waren”, is Lampaert eerlijk over het verloop van de laatste kilometers. “Ik denk dat ik tevreden moet zijn over mijn koers.”

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
16 juli 2018 09:53
mooie uitslag voor hem, maar echt slim gereden heeft hij niet
16 juli 2018 09:55
Sowieso heeft QS niet slim gereden. Met Gaviria nog over in de groep hadden ze het gewoon bij elkaar moeten houden. Was een zekerheidje geweest.
16 juli 2018 09:58
Of je valt aan of je rijdt niet mee. Tactisch gewoon dom.
16 juli 2018 09:58
Wat een dommerik, als hij ze niet kan kloppen in de sprint waarom rijdt hij dan mee op kop?
Terwijl ze in de groep erachter met Gilbert en Jungels een mooi treintje hadden kunnen maken voor Gaviria.
16 juli 2018 09:59
Zekerheidje? Sagan zat er ook nog bijen degenkolb... Toch andere sprint na zo een rit :)

Maar idd Lampaert voorop en ook nog mee rijden... Tja
16 juli 2018 10:00
"Ik wist dat het moeilijk zou zijn in de sprint", maar ik rij wel vol mee om mijn ploeggenoten zeker niet te laten terugkomen en ik probeer ook geen aanval. Gereden als een verliezer, dus terecht verloren
16 juli 2018 10:05
Idd dom gereden, maar wel een toekomstig winnaar van Parijs-Roubaix. Zoals die over de stenen kan rijden...
16 juli 2018 10:06
Gilbert en Lampaert sterk, maar als blok viel QS tegen. Lampaert had na de laatste strook van Hem niet meer op kop moeten komen.
16 juli 2018 10:08
Wil te graag naast Gilbert en Terpstra staan voor dit soort werk, dat hij steeds vergeet dat hij gewoon (nog?) niet de klasse heeft van deze twee heren.
16 juli 2018 10:11
Niet het allerslimste gereden nee. Maar wat een klasserenner, die zal er wel komen in de klassiekers.
16 juli 2018 10:12
Quote van Lampaert:
Daar stonden veel vrienden en familieleden

Serieus? Tja, lijkt me een logisch argument in de jaarlijkse kermiskoers van Schuddekutteveen. Niet in de belangrijkste koers ter wereld, als je kansrijke ploeggenoten als (pak 'm beet) Gilbert, Gaviria en Jungels vooraan mee hebt.

Nog geen reactie van Lefevre binnen? Of is die nog op zoek naar een externe schuldige?
16 juli 2018 10:14
Is dit interview wel correct vertaald ?
16 juli 2018 10:16
En je mag best wel eens flink onnozel zijn gedurende je profcarriere, haast niet te voorkomen.
16 juli 2018 10:21
Ik ben van mening veranderd. Dit is helemaal niet dom, maar een investering in de toekomst. Het was een prima moment voor hem om van te leren, en goed voor zijn moraal om hem een kans te geven. Nu weet hij dat hij voortaan leper moet rijden als hij met snellere mannen naar de streep rijdt.

Bij elke andere ploeg moeten ze voor hun beste kans gaan, maar QS heeft met al een paar ritzeges op zak de luxe om hun mindere goden een kans te geven. Als ze een echte 'wolfpack' zijn dan gunt zelfs een Gilbert zijn collega dit moment.
16 juli 2018 10:27
Het is natuurlijk wel zo dat Lampaert al weet wat winnen is en veel sneller zal hij echt niet gaan worden. Die moet alleen of met grotere strijkijzers aankomen, de rol die hij tot nu toe bij QS heeft ligt hem perfect.
16 juli 2018 10:31
@Brummel - het is inderdaad wel een leer-moment mag je hopen, maar dan is het nog steeds dom. Stom gespeeld, zowel als ploeg (zelfs met Sagan erbij had Gaviria meer kans in een sprint), als hijzelf (je gaat toch niet met die 2 mannen naar de finishlijn rijden zonder nog iets te proberen).
Wel een dure les zo, zou handiger zijn als die dat ergens op een woendag of een vrijdag in maart doet bijvoorbeeld.
16 juli 2018 10:38
Was er geen communicatie met de ploegleiding in de laatste 10km? Die zullen toch niet gezegd hebben dat hij vol door moest blijven rijden? Misschien dacht Lampaert beter 3e in een touretappe, dan weer werk voor zijn ploegmaten opknappen.
16 juli 2018 10:44
@TheBFG Ik vind dit uiteindelijk toch meer een fout van de ploegleiding, die hebben Lampaert waarschijnlijk ook geen duidelijke instructies gegeven. Zoveel finales van koersen zoals deze heeft hij toch ook weer niet gereden. Als iemand Lampaert verteld had dat hij in het wiel moest kruipen zodat Jungels en Gilbert het gat dicht konden rijden voor Gaviria (wat ook niet gebeurde, net zo goed een fout), dan zat QS weer in de beste positie.
16 juli 2018 10:45
jullie vergeten dat lampaert al 7 dagen voor ploeggenoten heeft gewerkt,dus tja gewoon tof dat quikstep hem vrij spel heeft gegeven gisteren.
die jongen is weer vol goeie moed voor de twee volgende weken
16 juli 2018 11:07
Lefevre zei vooraf over Westra dat hij zijn eigen gang kon gaan, als hij maar zou kunnen winnen. Lampaert heeft dat niet zo begrepen, denk-ik.
16 juli 2018 11:08
Knappe prestatie.Was gisteren gewoon de beste.
16 juli 2018 12:07
Dit is ook de Tour. Dit is niet de QS ploeg die even Roubaix gaat rijden. Men zal zeker overlegd hebben en hem zijn kans hebben laten gaan.
16 juli 2018 12:28
Beetje raar om dit een leermoment te noemen,hij rijdt al een tijdje rond en zou dus moeten weten dat het niet verstandig is om gewoon vol mee te rijden met twee snellere mannen.
16 juli 2018 12:38
Nochtans gooit Lampie zich af en toe in de massasprints en met succes. 3de in zwitserland, eens 6de later. Doordat ze geen 30/u. meer reden was er weinig windvoordeel en dus lag John 2 tot 3 fietslengtes voor en duidelijk ook de explosiefste. Het was een knappe sprint.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.