Tour 2018: EF Education First-Drapac gaat voor eindzege met Urán
foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari
donderdag 28 juni 2018 om 15:14

Tour 2018: EF Education First-Drapac gaat voor eindzege met Urán

EF Education First-Drapac wil haar tweede plek van de Tour de France 2017 verbeteren. De Amerikaanse formatie ziet het als een moeilijke, maar geen onmogelijke opgave. Rigoberto Urán is de kopman. De 31-jarige Colombiaan krijgt een formatie mee die compleet om hem heen is gebouwd. “Hij heeft het vertrouwen dat hij kan winnen”, stelt ploegbaas Jonathan Vaughters in een persbericht.

“De doelstelling is simpel”, gaat de Amerikaan verder. “We gaan proberen de Tour te winnen. Is het optimistisch en grensverleggend? Absoluut. Vorig jaar waren we tweede. Onze ploeg is iets sterker dan vorig jaar en het parcours past beter bij Rigo. Hijzelf is ook sterker dan vorig jaar. Daarom gaan we proberen om de wedstrijd nu te winnen.” Pierre Rolland en Daniel Felipe Martínez zijn de voornaamste knechten in de bergen, terwijl Sep Vanmarcke de Colombiaan door de kasseienrit moet loodsen.

flag-us EF-Education First-Drapac voor de flag-fr Tour de France 2018
flag-au Simon Clarke
flag-us Lawson Craddock
flag-co Daniel Felipe Martínez
flag-us Taylor Phinney
flag-fr Pierre Rolland
flag-nz Tom Scully
flag-co Rigoberto Urán
flag-be Sep Vanmarcke

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
28 juni 2018 19:48
Leuk ploegje. Maar meer ook niet.
Uran zie ik wel top 10 rijden. Maar winst is overdreven.
29 juni 2018 09:04
Ja wat kan je anders zeggen als je vorig jaar 2 werd. Het optimistische "we gaan voor een podiumplaats" klinkt dan als een underbid, maar is op zich al behoorlijk ambitieus.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.