Tour 2018: Frank vervangt Geniez in selectie AG2R La Mondiale
Mathias Frank - foto: Sirotti
zondag 1 juli 2018 om 21:13

Tour 2018: Frank vervangt Geniez in selectie AG2R La Mondiale

Alexandre Geniez zal vanwege vermoeidheid toch niet namens AG2R La Mondiale aan de start van de Tour de France staan. Voor de 30-jarige Fransman was een rol als knecht voor Romain Bardet weggelegd. Mathias Frank zal de lege plek opvullen, dat meldt de ploeg op hun website.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Teammanager Vincent Lavenu stelt dat Geniez niet voldoende hersteld is van de voorbije Giro d’Italia, die hij als elfde afsloot. In overleg met de coureur zelf is toen besloten dat hij thuis zou blijven. Voor de klimknecht is het een flinke domper. “Ik was vereerd om deel uit te maken van de selectie voor de komende Ronde van Frankrijk. Tijdens mijn voorbereiding in Chambon-sur-Lignon merkte ik dat de vermoeidheid niet wegging, dus besloot ik mijn plaats in de selectie af te staan. De Giro was lang en ik ben niet geslaagd sindsdien volledig te herstellen, hopelijk lukt dat snel”, legt Geniez uit.

Mathias Frank kijk uit om te starten in La Grande Boucle. “Na de aankondiging van de selectie voor de Tour ben ik me serieus blijven voorbereiden. Hoewel ik baal voor Alexandre, is dit voor mij een kans weer te mogen starten in de grootste koers ter wereld. Ik hoop Romain zo lang mogelijk in de bergen bij te staan”, sluit de Zwitser af.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
1 juli 2018 21:17
Lijkt me eerder een upgrade dan een downgrade voor Bardet
1 juli 2018 21:17
De Giro heeft er bij sommige er goed ingehakt
1 juli 2018 21:42
waardige vervanging, vond het al vreemd dat Frank niet in de eerste selectie zat.
1 juli 2018 23:45
Frank komt al jaren niet meer bij niveau van zn jonge jaren. Beetje als moser.
2 juli 2018 06:27
Jammer.voor de ploegentijdrit, bergop zal het mogelijk zelfs een lichte upgraden zijn, zeker omdat geniez na de giro vaak niet meer zo goed is

Om te reageren moet je ingelogd zijn.