Tour 2018: Minnaard weer van de partij namens Wanty-Groupe Gobert
foto: Sirotti
maandag 18 juni 2018 om 11:42

Tour 2018: Minnaard weer van de partij namens Wanty-Groupe Gobert

Marco Minnaard is ook dit jaar namens Wanty-Groupe Gobert aanwezig in de Tour de France. De Belgische formatie van Hilaire Van der Schueren heeft op haar website de voorselectie voor La Grande Boucle vrijgegeven. Van deze twaalfkoppige voorselectie zijn er al vijf renners zeker van hun plekje, Minnaard is er hier een van. De andere vier namen zijn Guillaume Martin, Thomas Degand, Andrea Pasqualon en Yoann Offredo.

Naast de vijf renners die al zeker aan de start verschijnen in de Vendée op 7 juli, zijn er nog zeven anderen in de running voor de laatste drie plekjes. “De laatste drie renners worden aangeduid na het Belgisch Kampioenschap, dat zondag plaatsvindt in Binche”, aldus Van der Schueren. De overige zeven renners zijn Frederik Backaert, Pieter Vanspeybrouck, Timothy Dupont, Odd Christian Eiking, Dion Smith, Xandro Meurisse en Guillaume Van Keirsbulck.

Het strijdplan van Wanty-Groupe Gobert zal grotendeels gelijk zijn aan dat van vorig jaar. “Guillaume Martin is onze kopman en verdient het om goed te worden bijgestaan, vandaar de keuze voor Thomas Degand en Marco Minnaard”, wordt de nominatie van onze landgenoot toegelicht door Van der Schueren. “Andrea Pasqualon is momenteel leider in de UCI Europe Tour en schreef de afgelopen weken vier overwinningen op zijn naam. Hij verdient het dus om erbij te zijn, net als Yoann Offredo. Die toonde vorig jaar zijn polyvalentie en nut voor de ploeg bij ons debuut.”

Voorselectie flag-be Wanty-Groupe Gobert voor de flag-fr Tour de France (7 juli t/m 29 juli):
flag-be Frederik Backaert
flag-be Thomas Degand
flag-be Timothy Dupont
flag-no Odd Christian Eiking
flag-fr Guillaume Martin
flag-be Xandro Meurisse
flag-nl Marco Minnaard
flag-fr Yoann Offredo
flag-it Andrea Pasqualon
flag-nz Dion Smith
flag-be Pieter Vanspeybrouck
flag-be Guillaume Van Keirsbulck

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
18 juni 2018 11:59
Leuk! Vond het vorig jaar leuk om hem in de TdF te volgen.
18 juni 2018 12:01
Daar zullen toch nog een paar pijnlijke knopen doorgehakt moeten worden. Ik gok op Dupont, Meurisse en Backaert als laatste 3 namen.
18 juni 2018 12:01
Naast de reeds gekozen Martin, Minnaard, Degand, Offredo en Pasqualon verwacht ik Backaert voor de vlucht, Eiking als extra knecht in heuvel en berg etappes en Hillaire's lieveling Dupont voor de vlakke sprint.
Van Keirsbulck heeft een niet al te best seizoen dus die zie ik niet gekozen worden...
18 juni 2018 12:05
Zou dit niet een hele goede cement-renner zijn in een team met een doel ? Nu zit hij bij een cowboy-hi-ha-sjalalalala equipe.
18 juni 2018 12:06
Backaert rijdt op het moment wel heel erg matig rond, verdient in mijn ogen geen selectie.

Ik zou meenemen:
- Dion Smith (Als man voor Pasqualon in de sprint, is bovendien prima in vorm)
- Xandro Meurisse (Goed bezig, kan wellicht iets leuks laten zien in de heuvels)
- Eiking (Toch een behoorlijk talent, kan nog flinke stappen maken)
18 juni 2018 12:27
Met Pasqualon, Smith en Dupont hebben ze meerdere rappe mannen. Maar gokken op meerdere paarden wellicht niet handig, en wie van deze zou lead-out willen doen?
Meurisse wat mij betreft een goede renner voor de wat lastigere aankomsten.
18 juni 2018 12:27
Meurisse zal niet afreizen naar de Tour aangezien zijn vriendin in juli bevalt. Dus die kan gestreept worden.
18 juni 2018 12:35
@Romans Vainsteins Wanty specialiseert in metsen en groupe gobert is leverancier van bouwmaterialen. Meer cementrenner kan je nie worden.
18 juni 2018 12:35
Leuk, en Wanty is precies de goede ploeg voor hem. Je rijdt de Tour in een ploeg waar je vrijer kan fietsen dan in een WT-team. In de overgangsritten (Mende, Carcassonne) maakt een kopgroep met renners als Marco bovendien een goede kans.
18 juni 2018 12:36
Jammer dat Bart de Clercq het hele jaar al geblesseerd is, was een goede klimknecht voor Martin geweest.
18 juni 2018 13:35
Minnaard is een leuke pro continentale renner die toch mooi aan zijn tweede Tour kan beginnen. Ik vind het ook geen renner om voor een WT ploeg te rijden. Net niet goed genoeg. Maar prima, niet iedereen kan een topper zijn en hij doet het goed op zijn niveau.
18 juni 2018 13:36
Vanspeybrouck heeft onlangs zijn sleutelbeen gebroken, die verwacht ik dus ook niet aan de start van de Tour.
18 juni 2018 13:36
Vorig jaar was het ieder voor zich in de sprint, zie b.v. https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-france/2017/stage-2
Dit jaar doen ze dat vast ook, al zou het niet gek zijn als ze Pasqualon als sprintkopman uitspelen, die heeft dit seizoen toch wel overtuigd.
18 juni 2018 13:52
Vorig jaar reden ze voor het dagklassement van ploegen. Met name in sprintetappes, daarom zoveel in de top 20.
18 juni 2018 13:59
Meurisse zal inderdaad niet gaan ivm de bevalling van zijn vrouw. En van Speybrouck brak 2 weken geleden zijn sleutelbeen bij een val.
Blijven dus over Eiking, Backaert, Dupont, Smith en Van Keirsbulck voor de resterende 3 plekken.
18 juni 2018 14:00
@LutsenkoFan: Inderdaad, iedere vlakke etappe het podium op al beste ploeg van de dag :)

Smith, Backaert en dan hangt het van de doelstelling af: Wil je weer het podium op: lekker Dupont meenemen, wil je Martin ondersteunen: Eiking mee.
19 juni 2018 00:49
Minnaar maakt al geen enkele kans in een kopgroep in een vrij matig bezette hc wedstrijd. Die jonge kan zich echt goed nuttig maken in de heuvels en lagere bergen in de giro en vuelta bij ltj of sunweb.
Vorig jaar leek hij sterker te worden van een grote ronde en wanty gaat vast geen 3x op rij naar de tour. Snel verkassen dus zodat ie elk jaar grote rondes kan rijden en sterker worden en voor toppers mag knechten in grote wedstrijden

Om te reageren moet je ingelogd zijn.