Tour 2019: Arkéa-Samsic met Barguil, Gesbert en Greipel
foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2019 om 12:51

Tour 2019: Arkéa-Samsic met Barguil, Gesbert en Greipel

Arkéa-Samsic heeft de eerste zes renners bekendgemaakt met wie de ploeg aan de start staat van de Tour de France. Onder anderen Warren Barguil, Élie Gesbert en André Greipel zijn zeker van een startbewijs. De overige plekken worden ingevuld na de nationale kampioenschappen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Twaalf dagen voor de start van de Tour in Brussel maakte de ploegleiding van Arkéa-Samsic de eerste zes renners bekend. Kopmannen bij de Franse formatie zijn klimmer Warren Barguil en sprinter André Greipel. Beide renners waren al meerdere keren succesvol: Barguil won in 2017 twee ritten en het bergklassement, terwijl bij Greipel de zegeteller in acht deelnames op elf staat. Zijn laatste dagsucces dateert wel al van drie jaar geleden.

Voor Élie Gesbert wordt het zijn derde Tourdeelname. De jonge Fransman liet zich vorige week nog opmerken in de Franse rittenkoers La Route d’Occitanie. Verder bestaat de Tourselectie alvast uit Maxime Bouet, Anthony Delaplace en Florian Vachon.

Selectie Arkéa-Samsic voor de flag-fr Tour de France 2019
flag-fr Warren Barguil
flag-fr Maxime Bouet
flag-fr Anthony Delaplace
flag-fr Elie Gesbert
flag-de André Greipel
flag-fr Florian Vachon
Laatste plekken worden ingevuld na de nationale kampioenschappen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.