Tour 2019: ‘Aru rijdt zich in Zwitserland in Tourselectie’
foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2019 om 19:31

Tour 2019: ‘Aru rijdt zich in Zwitserland in Tourselectie’

Fabio Aru mag zich opmaken voor de Tour de France. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de Italiaanse klimmer groen licht gekregen van zijn ploegleiding van UAE Emirates. Zijn 21ste plaats in de Ronde van Zwitserland gaf de doorslag.

Aru moest begin dit seizoen onder het mes vanwege een beknelde liesslagader. Zijn prestaties in het voorjaar vielen tegen en ook het onderzoek naar de oorzaak verliep moeizaam. Na Parijs-Nice werd de coureur van Sardinië geopereerd. Begin juni maakte hij in de GP Lugano zijn rentree, waarna hij in de Ronde van Zwitserland 21ste werd. In de bergrit naar de St. Gotthard werd Aru tiende op een minuut van winnaar Egan Bernal.

“Ik wilde mezelf testen, vechten en de juiste vermoeidheid in mijn benen krijgen”, zei Aru na de finish in Zwitserland tegen La Gazzetta. “Ik ben heel blij met deze goede test, na al die maanden dat het niet goed liep. Ik ben beter en heb geen last. Ik verlaat deze wedstrijd gelukkig met goede gevoelens.”

Binnen de beoogde Tourselectie van UAE Emirates is een plek vrijgekomen door de knieblessure van sprinter Fernando Gaviria. De laatste voorbereiding van Aru is het Italiaans kampioenschap van komend weekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.