Tour 2019: Astana verliest kopman Fuglsang na valpartij
foto: Cor Vos
dinsdag 23 juli 2019 om 18:45

Tour 2019: Astana verliest kopman Fuglsang na valpartij

Update Astana zal het in de slotetappes van deze Tour moeten stellen zonder kopman Jakob Fuglsang. De Deen kwam in de zestiende etappe naar Nîmes ten val en bleek te gehavend om zijn weg te vervolgen. De 34-jarige Fuglsang stond negende in het algemeen klassement.

Fuglsang zal de 106e editie van de Tour zo snel mogelijk willen vergeten, aangezien de ronderenner ook al ten val kwam in de openingsetappe naar Brussel. De klimmer kwam toen weliswaar met de schik vrij, maar had toch enkele dagen nodig om te herstellen. Mede hierdoor was hij niet in staat om de beste klimmers te volgen.

De ervaren Fuglsang begon juist als een van de topfavorieten aan de Ronde van Frankrijk, na een indrukwekkend voorseizoen met zeges in Luik-Bastenaken-Luik en het Critérium du Dauphiné. De kopman van Astana stond na vijftien etappes op meer dan vijf minuten van geletruidrager Julian Alaphilippe.

Fuglsang kwam op ongeveer 25 kilometer van finishplaats Nîmes ten val, samen met onder meer Cees Bol. De Nederlandse sprinter van Team Sunweb bleek wel weer in staat om op zijn fiets te stappen. Fuglsang is de veertiende uitvaller in deze Tour.


Update: 18.45 uur

Jakob Fuglsang kan opgelucht ademhalen: de Deen heeft namelijk geen breuken opgelopen na zijn valpartij in de zestiende etappe van de Tour de France. Wel heeft de renner last van zware kneuzingen aan zijn linkerhand, terwijl ook zijn armen en knieën flink zijn geraakt.

“Ik ben heel teleurgesteld dat ik de Tour op deze manier moet verlaten”, aldus Fuglsang. “Maar het was onmogelijk om door te gaan, aangezien ik veel pijn heb.”


Tour 2019: De uitvallers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.