Tour 2019: Bardet hoopt te profiteren van tijdverlies
foto: Cor Vos
dinsdag 16 juli 2019 om 14:17

Tour 2019: Bardet hoopt te profiteren van tijdverlies

Het is voorlopig nog niet de Tour van Romain Bardet. De kopman van AG2R La Mondiale verloor in de eerste week tijd op zijn directe concurrenten, waardoor hij zal moeten aanvallen in de resterende (berg)etappes. “Ik hoop te profiteren van mijn tijdverlies”, zo vertelt de Franse klimmer op de eerste rustdag.

Bardet begon als een van de grote favorieten aan de 106e editie van de Tour de France, maar de Franse publiekslieveling kreeg al enkele tikken te verwerken. Zo verloor hij in de ploegentijdrit meer dan één minuut op de winnende formatie, terwijl hij ook op La Planche des Belles Filles een van de verliezers was.

Gelukkig voor Bardet wist hij zich voorin te handhaven gedurende de waaieretappe naar Albi, waardoor hij toch met een beter gevoel de eerste Tourweek afsloot. “We hebben als ploeg laten zien dat we sterk zijn”, aldus Bardet. “Ik voel me ook een stuk optimistischer. We gaan nu richting mijn terrein”, zo doelt hij op de bergen.

“Ik voel geen druk meer”
Bardet staat na tien etappes op een vijftiende plaats in het klassement, maar zijn achterstand op titelverdediger Geraint Thomas bedraagt wel meer dan twee minuten. “Toch voel ik geen druk meer. Ik wil nu vooral genieten van mijn Tour. Ik hoop vanaf nu te profiteren van mijn tijdverlies.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.