Tour 2019: Cees Bol uit voorzorg niet meer van start

dinsdag 23 juli 2019 om 21:09

Cees Bol gaat morgen niet meer van start in de zeventiende etappe van de Tour de France. De sprinter van Team Sunweb kwam vandaag ten val en met de bergritten door de Alpen op komst, is besloten hem rust te gunnen. Na Wilco Kelderman is Bol de tweede Team Sunweb-renner die de Tour vroegtijdig verlaat.


Aanvankelijk stond Bol niet op de planning voor de Tour, maar door het afhaken van de geblesseerde Tom Dumoulin, werd hij als vervanger opgeroepen. De ploegleiding heeft van dag tot dag bekeken of het verantwoord was om door te fietsen. Na zestien etappes is besloten dat het genoeg is voor de eerstejaars prof.

“Natuurlijk verlaat ik de wedstrijd met gemengde gevoelens”, zegt Bol in een persbericht van de ploeg. “Maar ik denk dat het de juiste beslissing is. Vooraf hebben we een plan gemaakt om het van dag tot dag te bekijken om zo te voorkomen dat ik niet over mijn limieten ga.”

“Tot de eerste rustdag ging het behoorlijk goed en hebben we voor enkele mooie resultaten gevochten. Ik heb de Pyreneeënritten overwonnen met de rustdag en de sprintkans van vandaag in het achterhoofd. Met een aantal zware ritten op komst hebben we na een goed gesprek besloten dat dit het juiste moment is om uit de wedstrijd te stappen.”

“De Tour was een fantastische ervaring voor mij en ik kan het niet vergelijken met iets anders in de wielerwereld. Ik hoop terug te keren voor meer.”


Tour 2019: De uitvallers

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.