Tour 2019: Geen Belgen in selectie Cofidis
foto: ASO
maandag 1 juli 2019 om 14:08

Tour 2019: Geen Belgen in selectie Cofidis

Cofidis gaat definitief zonder Nacer Bouhanni naar de Tour de France. De Franse sprinter wordt – zoals WielerFlits al wist te melden – voor het tweede jaar op rij buiten de selectie gelaten. Christophe Laporte is de snelle man. Jesús Herrada kan zich uitleven in de bergen.

Ploegmanager Cédric Vasseur zegt een achttal te hebben geselecteerd dat goed samenwerkt. “We willen renners meenemen die vertrouwd zijn met de automatismen van het winnen. Bijna al deze renners hebben afgelopen tijd een of meerdere wedstrijden gewonnen. Als ze in de positie komen om een etappezege te boeken in de Tour, hebben zij die ervaring dus al”, zegt Vasseur.

Vasseur is ervan overtuigd dat deze ploeg het maximale kan halen uit drie weken koers in eigen land. “Dit is het beste team dat we in kunnen zetten om te schitteren in de Tour de France”, zegt de manager, die bij de selectie ook rekening hield met de fysieke frisheid van de renners en het aantal koers dat zij al achter de rug hebben.

Geen Belgen
Van de vier Belgen bij Cofidis is geen enkele opgeroepen. Vooral Omloop van het Hageland-winnaar Kenneth Vanbilsen mocht hopen op een selectie. Voor Dimitri Claeys, Bert Vanlerberghe en Zico Waeytens was er minder kans. Toch blijft de selectie Belgenloos.

Geen Bouhanni
Dat Nacer Bouhanni ontbreekt mag geen verrassing zijn. De Franse sprinter, die in het verleden drie keer de Tour reed, won dit jaar nog geen wedstrijd en heeft voor volgend seizoen al een nieuwe ploeg gevonden, namelijk Arkéa-Samsic. In de Dauphiné moest Bouhanni al vroeg opgeven en zei hij dat het hem ontbrak aan moraal. Toen al werden vraagtekens gezet bij zijn Tourdeelname.

Dit bericht bekijken op Instagram

Il y aura des jours meilleurs … A l’année prochaine @letourdefrance #tourdefrance

Een bericht gedeeld door Nacer Bouhanni . NB13 (@nacer_bouhanni) op

Laatste Tour-ritzege in 2008
De Franse ploeg is uitgenodigd met een wildcard om mee te doen aan de Tour. De laatste jaren is Cofidis vaste gast, maar de laatste ritzege van de ProContinentale formatie in de Tour de France dateert van 2008. In dat jaar wonnen Samuel Dumoulin (etappe 3) en Sylvain Chavanel (etappe 19) een etappe namens Cofidis.

Selectie Cofidis voor de Tour de France (6-28 juli)
flag-er Natnael Berhane
flag-fr Nicolas Edet
flag-es Jesús Herrada
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Anthony Perez
flag-fr Pierre-Luc Périchon
flag-fr Stéphane Rossetto
flag-fr Julien Simon

Tour 2019: Deelnemers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.