Tour 2019: Rugklachten Debusschere, sprints voor Zabel
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2019 om 15:27

Tour 2019: Rugklachten Debusschere, sprints voor Zabel

Jens Debusschere kende een minder openingsweekend van de Tour de France. De coureur van Katusha-Alpecin blijkt een geblokkeerde zenuw in zijn rug te hebben. Daarom is hij niet langer de eerste sprinter binnen de ploeg.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de eerstkomende massasprint, mogelijk tijdens de vierde rit, gaat Katusha-Alpecin zich inzetten voor Rick Zabel. “De volgende sprint is voor Rick. Dat heb ik zelf gevraagd. Ik wil niet meer dat de jongens hun leven riskeren voor iemand die ontploft in de sprint”, vertelt Debusschere.

In de ploegentijdrit ging het al moeizaam voor Debusschere. “Ik ben nog content dat ik niet gelost ben door een ploeg die vijftiende is geworden. Ze hebben verschrikkelijk hard gereden. […] Mentaal is dit superzwaar”, zegt de West-Vlaming. Ploegleider Dirk Demol denkt dat het niet makkelijk is voor zijn coureur: “We moeten hem hier door sleuren, maar we gaan werk hebben. Jens is op en top prof en ligt goed in de groep. Iedereen zal hem steunen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.